Publicitat
Esports · 2 de Desembre de 2014. 23:10h.

Artistes sobre el gel

Barcelona acull l’ISU Grand Prix Final de Patinatge 2014

Artistes sobre el gel

Barcelona, capital mundial del patinatge artístic sobre gel

Barcelona acollirà entre l’11 i el 14 de desembre la Final de l’ISU Grand Prix de patinatge sobre gel, una prova que reunirà als sis millors esportistes de la temporada en cadascuna de les quatre categories d’aquest esport: masculina, femenina, parelles i dansa. L’esdeveniment esportiu, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona amb la Federación Española de Deportes de Hielo (FEDH), i conjuntament amb la Unió Internacional de Patinatge (ISU), està considerat com la competició més important després dels Campionats del Món de patinatge artístic sobre gel.

La capital catalana tindrà l’oportunitat, així, de veure les figures més rellevants d’aquest esport olímpic, com campions del món, campions olímpics i continentals, destacant entre tots ells el bicampió d’Europa i quart classificat en els Jocs Olímpics de Sotxi 2014, Javier Fernández. Aquest patinador enguany es consolida com un clar aspirant per disputar a Barcelona una medalla entre les principals figures dominants després de la seva classificació matemàtica gràcies a una victòria a la Rostelecom Cup de Moscou i un segon lloc al Skate Canada.

La cita esportiva és la coronació del circuit dels Grand Prix 2014/15, i inclou també la competició Júnior. Així, del 11 al 14 de desembre els 24 millors patinadors i parelles del rànquing mundial competeixin per a assolir la gran Final, on només hi arriben els sis millors de cada modalitat.

L’elecció per la Federació Internacional de Patinatge de Barcelona com a seu de la Final del Grand Prix es va produir al mes de març passa després de la reunió mantinguda a Sotxi (Rússia), en ocasió de la celebració dels Jocs Olímpics d’Hivern 2014, entre la tinenta d’alcalde Maite Fandos, els responsables de la Federació Internacional de Patinatge (ISU) i la Federación Española de Deportes de Hielo.

La voluntat de l’Ajuntament de Barcelona és que aquest esdeveniment apropi els esports d’hivern a la ciutat i a Catalunya, generant l’oportunitat perquè els ciutadans, les federacions esportives del país i els futurs atletes puguin veure alta competició d’aquesta modalitat de prop. L’objectiu del consistori és apropar aquesta modalitat esportiva al gran públic, que a més podrà conèixer les figures més importants en aquest àmbit.

La pista de gel que acollirà el Grand Prix s’instal·larà, de forma provisional, a la sala polivalent de l’edifici del Centre de Convencions Internacional de Barcelona, al Fòrum, situat a la zona litoral de la ciutat, dins de l’anomenat districte tecnològic Barcelona 22@. L’espai es convertirà, de forma excepcional i a través d’una obra d’enginyeria singular, en una pista de gel i un recinte de grades temporals amb una capacitat total per a 5.500 espectadors.

En total, està previst que hi passin més de 25.000 persones durant els quatre dies de l’esdeveniment. A la mateixa instal·lació també s’habilitarà l’Skating Hall, un lloc de trobada per al públic i els convidats, on s’hi exposaran les empreses del sector i patrocinadores de l’esdeveniment, que oferiran les darreres novetats dels seus productes i activitats de participació als espectadors.

L’ISU Grand Prix compta amb una gran cobertura mediàtica, atès que el patinatge sobre gel té una de les majors audiències dels esports olímpics de gel, rebent les quotes més altes de televisió i més hores d’emissió que qualsevol altre esport en la programació nacional i internacional. A part de la projecció mediàtica de l’esdeveniment, per a promocionar la cita esportiva en l’àmbit local de Barcelona, el Comitè Organitzador, juntament amb la Unió Internacional de Patinatge i l’Ajuntament de Barcelona, realitzaran diverses activitats a la ciutat, concretament a la pista de gel de Plaça Catalunya BarGelona, on el públic de la ciutat podrà veure exhibicions de patinatge sobre gel.

La Final de l’ISU Grand Prix Barcelona 2014 serà la primera gran competició del cicle olímpic que tindrà com a punt culminant els JJOO de Pyeongchang 2018, a Corea del Sud. Entre els participants de les quatre primeres proves de les sis que formen l’ISU Grand Prix 2014/15 es troben les principals figures del patinatge sobre gel, inclosos els actuals campions olímpics, mundials i europeus, a més de molts dels medallistes a aquestes competicions.

De moment, un total de tres patinadors individuals i una parella de dansa ja estan matemàticament classificats per la Final de Barcelona: el patinador espanyol Javier Fernández, a la categoria masculina; les russes Elena Tuktamysheva i Anna Pogorilaya, a la prova femenina, i la parella de Dansa sobre gel dels Estats Units, formada per Madison Chock i Evan Bates. En el seu camí cap a Barcelona aquesta temporada han pres part un total de 141 patinadors i parelles de 24 federacions.

L’esdeveniment ja té venut més del 60% del seu aforament pels tres dies de competició i la Gala dels campions. La venda dels abonaments va començar a mitjans del mes de juliol, mentre que la de les entrades individuals per cada jornada i les dels entrenaments van iniciar-se el passat 15 d’octubre. Les entrades s’han venut a públic de 34 països diferents, destacant les vendes al Japó amb un 17%, Rússia amb un 6% i, entre els països més propers, Itàlia, França i Alemanya, que tenen unes xifres que superen el 4%. En aquests moments el 45% del total de les vendes són de fora de l’estat espanyol.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat