Publicitat
Esports · 15 de Març de 2017. 21:26h.

Barcelona retira la candidatura als Jocs d’Hivern

L’Ajuntament no hi veu prou consens

Barcelona retira la candidatura als Jocs d’Hivern

Jaume Collboni, amb la resta de membres de la comissió d’estudi de la candidatura

L’Ajuntament de Barcelona ha descartat definitivament que la ciutat sigui opti a organitzar els Jocs d’Hivern de 2026 perquè “una candidatura requereix el consens de tothom i no se sap amb prou certesa si aquest projecte disposa de prou suport”.

Així ho ha decidit per unanimitat la Comissió no Permanent del Consell Municipal d’estudi de la candidatura, formada per Barcelona en Comú, PSC, Grup Municipal Demòcrata, ERC i Ciutadans, que ha considerat que “tampoc es disposa del temps necessari per elaborar un projecte guanyador”.

Jaume Collboni, president de la comissió, ha explicat que es manté oberta la possibilitat de postular Barcelona com a seu d’alguna edició posterior dels Jocs, sempre que s’ajusti a les noves directrius del Comitè Olímpic Internacional (COI) i que s’asseguri la viabilitat del projecte.

L’Ajuntament de Barcelona va aprovar, el juliol del 2015, la creació d'una comissió per estudiar la viabilitat d'aquests jocs en un ple extraordinari convocat a instàncies del PSC, CiU i ERC?, després que el govern municipal de Barcelona en Comú anunciés la renúncia a presentar una candidatura Barcelona-Pirineus per als Jocs d’Hivern del 2026.

El PPC, que no forma part de la comissió, ha considerat que “la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern s’ha convertit en una moratòria més de Colau”. El president del grup municipal del PPC al consistori, Alberto Fernández Díaz, ha assegurat que la comissió ha estat “una pèrdua de temps, d’esforços municipals i malbaratament de diners públics”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Tom, Barcelona, 16/03/2017 - 19:57

Es que Via Laietana para un eslalom no es ideal....
Igual sueno poco "progre" si digo que lo veía venir.
Nuestra querida ciudad...para una regata sí pero poner una pista de bobsleig....en fin.

#3 Carlos Gomez, un drap, dos draps, tes draps..., 16/03/2017 - 01:24

Quina llastima

Amb la il-lusio que em feia entrar esquiant al El Corte Ingles.

Es l´ocas de les ideologies.

#1 Pepon, Bcn, 15/03/2017 - 23:37

Anda!!! Si está el Puicorbé... Desde las elecciones que no se le veía. Estos de ERC son una buena agencia de colocación, como nos recuerda el Carlos.

#1.1 botifler1914, Sinitaca, 16/03/2017 - 10:56

Todo el día trabajando en Can Fanga sin salir, por eso no lo has visto, un mártir oiga.

#1.2 Antonio, Madrit, 17/03/2017 - 12:56

Lo siento por la gente de Barcelona que lo tienen que aguantar, pero el resto de España estamos encantados de habernos librado de este mal actor y de sus películas ¡¡GRACIAS JUANJO!! Lo siento Barcelona.