Publicitat
Esports · 13 de Febrer de 2015. 20:00h.

Bartomeu desvia cap a Rosell

El president del Barça diu que el seu predecessor va "liderar" el fitxatge de Neymar

Bartomeu desvia cap a Rosell

Una imatge d'arxiu de la presentació del fitxatge de Neymar

El president del Futbol Club Barcelona, Josep Maria Bartomeu ha prestat declaració aquest divendres a l’Audiència Nacional imputat per un presumpte frau fiscal en relació amb el fitxatge de Neymar.

Bartomeu ha declarat al jutge Pablo Ruz que va ser el seu predecessor, l’expresident Sandro Rosell, qui “va liderar, en nom del Club, les negociacions amb el pare del jugador”, “d’acord amb el seu millor coneixement del mercat futbolístic brasiler”, ha subratllat.

El club ha explicat a través d’un comunicat de premsa que Bartomeu, aleshores vicepresident esportiu, “ha declarat que no va intervenir en la negociació amb el pare del jugador”. També apunta que “un cop conclosa la negociació va rebre els contractes preparats pel Club i les va subscriure, sense advertir cap àrea de risc fiscal”.

Segons ha declarat l’actual president del Barça, “tant ell com Sandro Rosell en el seu dia van donar ordres de tributar la contractació d’acord amb els criteris dels assessors fiscals del Club en cada moment”.

El comunicat també exposa que “a dia d’avui les quantitats ingressades pel FC Barcelona a Hisenda superen el que s’exigeix en qualsevol interpretació tributària”. “El Club confia i espera que aquestes declaracions contribueixin a posar en relleu la manera correcta de procedir de l’Entitat en aquest assumpte”, sentencia.

A través d’un altre comunicat de premsa anterior, el Barça ha explicat que Bartomeu “ha deixat clar que en la voluntat, tant seva com la dels executius del Club, no ha existit mai ànim de defraudar la hisenda pública”.

“El president Bartomeu ha donat totes les explicacions pel que fa als extrems sobre els quals ha estat preguntat”, apunta el comunicat, afegint que “ha defensat la correcció de les decisions preses en aquest assumpte emparades sempre pels assessors fiscals del Club”.

D’altra banda, el Barça ha comunicat al jutge Pablo Ruz, per mitjà del seu lletrat Cristóbal Martell, que “ens els propers dies designarà un representant legal per representar el Club”, que també està imputat com a persona jurídica per presumptes delictes fiscals.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 FERRAN, BARCELONA, 14/02/2015 - 10:33

Quines penques: primer, tenia la culpa el sinistre estat espanyol que mirava de perjudicar a un club catalanista com el Barça, com que això no colava,m ara la culpa la té el Rosell. Qui en serà culpable al final, la mona xita?

#7 Tyrion Lannister, Girona, 14/02/2015 - 08:54

Los pilotos de avion de las torres gemelas no querían derribarlas, solo querían hacer piruetas planeando entre ellas...midieron mal.

#6 Tyrion Lannister, Girona, 14/02/2015 - 08:50

Barcelonismo=Catalanismo

Se inventan razones históricas para victimizarse, le echan la culpa a Madrid por todo creyendose perfectos y al final resulta que los ladrones los tienen en casa. Sois patéticos!

#5 Carlos Gomez, Bcn, 13/02/2015 - 23:33

Venga Batro, no ses tonto hazte un pujol.

Aqui la culpa de todo la tiene l´avi Florenci que esta muerto y ademas se confeso antes de palmarla.
Y sabes, el que tiene un avi, tiene un tesoro.

#4 Neferu, Barcelona, 13/02/2015 - 19:49

Vaya, no había intencionalidad y han defraudado dos millones de euros.¿Cuánto habrían defraudado si llega haber "intencionalidad"?