Publicitat
Esports · 25 de Maig de 2017. 14:24h.

‘Blindatge’ a les estelades a la final de Copa

Drets assegura que requisar-les “podria ser constitutiu de delicte”

‘Blindatge’ a les estelades a la final de Copa

El col·lectiu de juristes Drets ha presentat aquest dimecres diversos requeriments previs als organitzadors i responsables de la seguretat de la Final de la Copa del Rei de futbol que es disputarà dissabte a l’estadi Vicente Calderón entre el FC Barcelona i el Deportivo Alavés.
 
Amb aquesta acció, Drets vol evitar “que es torni a repetir el lamentable episodi d’ara fa un any, quan la Delegada del Govern de Madrid, Concepción Dancausa, va donar l’ordre verbal de prohibir i incautar banderes estelades durant la final de la Copa del Rei”. En aquella ocasió, Drets va interposar un recurs al jutjat número 11 de Madrid i va aconseguir mesures cautelars “que deixaven sense efecte la prohibició de la delegació del govern espanyol a Madrid”.
 
Avançant-se preventivament a possibles nous incidents, Drets ha enviat requeriment al Ministeri de l’Interior, a la Delegació del Govern a Madrid i a la Real Federación Española de Futbol, responsables de la seguretat a l’estadi, recordant que "l’estelada és una bandera legal, reconeguda pel Parlament, que no està en cap cas prohibida a la llei que regula la presència de símbols en esdeveniments esportius ni tampoc recollida al manual de simbologia prohibida elaborat per la Comissió Antiviolència, i recorda que exhibir l’estelada s’empara en el dret fonamental de llibertat d’expressió i de llibertat ideològica dels aficionats".  
 
En el text del requeriments, Drets sol·licita que “se cessi immediatament amb la persecució de les estelades en tots els esdeveniment esportius, donat que els cossos i forces de seguretat de l’Estat segueixen incautant-les i fins i tot expulsant els aficionats que les exhibeixen com va ser el cas de l’última final de la copa del Rei de Rugby celebrada a Valladolid. Els advocats els adverteixen que requisar estelades fins i tot podria ser constitutiu de delicte”.
 
Durant aquests dies previs i tota la jornada de dissabte, els advocats de Drets "estaran amatents que els drets dels aficionats no siguin vulnerats i actuaran judicialment, si es dóna el cas”.
 

9 Comentaris

Publicitat
#9 Manu, Bcn, 27/05/2017 - 19:28

Vaya, vaya con los de Drets:...... y amparar y permitir un golpe de estado desde un parlamento y gobierno autonómicos: eso no es delito? Pandilla de sectarios!!!

#8 Joaquim Grifoll Fusté, Barcelona, 25/05/2017 - 23:44

Ikurriñas i Estelades i si surt per allí algún drap brut rojigualdo que el cremin sense més dilació.
Visca el Barça i la República

#7 Estelats...adeu!!!, Barcelona, 25/05/2017 - 23:22

Total ...dintre de poc seran historia aquets 4 independentistes.

#6 Escèptic, Bcn, 25/05/2017 - 23:20

Sense ser massa futbolero, no entenc perquè el Barça i sobretot els seus afeccionats hi van. Per anar a xiular una bandera i a una persona no li trobo el sentit, que es quedin a casa I tots més tranquils, no?

#5 catafracto, Barcelona, 25/05/2017 - 19:17

No creo que nadie vaya a perder el tiempo quitando esteladas porque eso sería hacerle el trabajo a los indepas. Pero el Colectivo Drets (de licenciados en Derecho) puede decir misa: si un juez ordena que se quiten las esteladas, se retiran y punto.