Publicitat
Esports · 4 de Juliol de 2009. 16:00h.

Boicot independentista al Tour

La CUP de Girona fa una crida al boicot pel seu "seguiment mediàtic massiu"

Boicot independentista al Tour

Carlos Sastre, guanyador del Tour 2008

Davant de l'arribada del Tour de France 2009 a Girona, la CUP s'ha mostrat "contra la carrera" i ha presentat "iniciatives per boicotejar-la el proper dijous dia 9", segons un comunicat. La CUP considera que el Tour representa "els valors de l’Estat francès, ha suposat una despesa social desorbitada i no ha comptat amb el vistiplau ciutadà". L’organització independentista Maulets també se suma a aquestes crítiques.

El comunicat afirma que "l'Estat francès històricament ha dut a terme una estricta política de negació de les realitats nacionals que existeixen al seu territori, afectant també als catalans del nord". La CUP ha convidat "a tots els gironins i gironines a exhibir la identitat catalana" i ha denunciat "la comercialització de l'esport i la seva mercantilització exagerada".

"La CUP considera que la carrera no pot barrejar-se ni confondre amb polítiques de promoció del ciclisme, amb els esports en general i molt menys amb els hàbits saludables. En aquest sentit, la CUP recorda els diferents episodis de dopatge que s'han produït en la història recent d'aquesta prova", continua el comunicat.

Els portaveus de la CUP de Girona han expressat que "en un moment de crisi econòmica, les nostres administracions locals i supramunicipals haurien de fer despeses de caire social i de promoció de l'ocupació, evitant abocar els recursos econòmics que gestionen en actes puntuals, mancats de continuïtat i de dubtós benefici per la majoria dels ciutadans".

En veu de l’Anna Pujolàs, portaveu de la CUP de Girona, els independentistes han fet "una crida a tos els veïns dels carrers per on passa la cursa ciclista. Cal que engalanin els seus balcons i terrasses amb estelades. Cal fer fer notar la catalanitat de Girona davant una prova esportiva carregada de simbolisme jacobí francès i que té un seguiment mediàtic massiu. Però cal que siguem imaginatius i no descartar res, ja que el boicot es pot expressar de moltes maneres”.

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#48 Joan, Martorell, 07/07/2009 - 12:55

soc un apasionat del ciclisme...aficionat,practicant i fa anys vaig competir..no es pot confondre politica i esport...jo no veig ciclistas espanyols,francesos o americans,jo,quan miro el tour veig esportistas,els que veuen un altre cosa no estmen l'espor

#47 Canigó, Perpinyà, 06/07/2009 - 20:51

Senyeres i estelades a Perpinyà per rebre el Tour: http://www.facebook.com/editphoto.php?oid=101841658628

#46 RcdEBELS, Gràcia, 06/07/2009 - 11:22

Em sorprèn que diguin: "la comercialització de l'esport i la seva mercantilització exagerada" i no diguien el mateix del FCB i del seu "seguiment mediàtic massiu".

#45 pero cup no es una, tassa o copa?, 06/07/2009 - 10:14

Als independentistes CUP no hi ha qui us entengui. Us retireu de les properes eleccions per por al ridicul. Ara, voleu mobilitzar a la vostra gent. 400 banderetes estelades a la TV i ja esteu satisfets??? grans fites per grans emprenedors juasjuasjuas

#44 MARC-SABATES.COM, REPUBLICA CATALANA LLUIS COMPANYS, 05/07/2009 - 22:31

Visca Catalunya lliure //*//
Soc Català , no espanyol .
Visca setmana Catalana //*//
Visca Oleguer
MARC-SABATES.COM