Publicitat
Esports · 26 d'Agost de 2008. 19:01h.

Carod es vanta de les medalles dels catalans amb Espanya

Creu que Catalaunya té nivell per a uns Jocs Olímpics i diu que "hi serem i guanyarem"

Carod es vanta de les medalles dels catalans amb Espanya

Carod, amb la selecció catalana d'hoquei

Josep-Lluís Carod-Rovira creu que Catalunya té nivell per competir en uns Jocs Olímpics i diu que la prova són els èxits aconseguits pels esportistes nascuts o formats a Catalunya a Pequín. En un article publicat al seu bloc personal, titulat "hi serem i guanyarem", el vicepresident del Govern afirma que "s’han acabat els Jocs Olímpics de Pequín. Han estat uns jocs magnífics per a l’esport català. Esportistes nascuts, residents o formats a Catalunya han aconseguit fins a nou medalles, la meitat de les obtingudes per Espanya. Des d’aquí els vull fer arribar la felicitació més cordial per l’èxit assolit".

"Després de Pequín, ningú podrà dir que Catalunya no té prou nivell esportiu per participar en uns Jocs Olímpics. Amb aquest medaller, estaríem entre els 25 primers països del món, per sobre d’estats tant pròxims com Portugal (4 medalles), Grècia (4), Dinamarca (7), Bèlgica (2) o Irlanda (2). Al costat d’estats europeus de tanta tradició com aquests, també hem pogut veure competir altres països europeus que fins fa pocs anys no podien participar en uns jocs, com ara Lituània, Estònia, Letònia, Eslovàquia, Croàcia i Esolvènia. Són realitats diferents a la catalana, és cert, però no tant. L’única diferència amb Catalunya és que tenen estat i per tant, poden competir a les olimpíades. La diferència no és esportiva, és política", afegeix.

Carod assegura que "després de Pequín, queda clar que el problema de l’esport català per competir internacionalment no és esportiu. És purament polític. Però que no ens prenguin més el pèl. No és Catalunya qui polititza l’esport. Polititza l’esport aquell que exigeix tenir un estat per poder competir. Per això a Pequin els atletes del Kirguizistan competien sota la seva bandera i els atletes catalans no. I polititzen l’esport aquells que volen convertir en els èxits d’una selecció plurinacional com l’espanyola en una afirmació de falsa unitat, amagant o ignorant la pluralitat nacional i la diversitat lingüística i cultural dels seus integrants". I conclou afirmant que "estic convençut que el procés de reconeixement internacional de l’esport català és irreversible. La qualitat dels nostres esportistes, el creixent suport social a les nostres seleccions, i el recolzament del govern català a les federacions catalanes per aconseguir-ho acabaran fent realitat aquest somni. Més d’hora que tard hi serem i guanyarem".

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#41 Medaller, Capital Catalana, 29/08/2008 - 19:19

Efectivament València i Balears no són Catalunya, però sí Països Catalans, que per això els seus aborigens des del 1200, són provinents del Principat de Catalunya.
Com veiem, l´OR, no és el mateix guanyar-lo a pols que robar-lo.
Fora colons

#40 ceba, Valencia, 27/08/2008 - 18:22

Jose Luis: Recuerda que Valencia y Baleares no son Cataluña así que resta medallas y a ver cuantas quedan. Y ademas insisto porque no lo quisiste contestar a la pregunta dos veces que se te formuló ¿En caso de independencia, donde jugaría el Barça?.

#39 Toni, Girona, 27/08/2008 - 15:57

Carod, com sempre, cada vegada que obra la boca es per dir bajanades.
Quan arrivarà el día que el fotem fora de la Generalitat?
De que presumeix? D'estar contra la MAT, Bracons i el trasvassament i votar a favor en el Parlament? XIXAREL.LO!!

#38 Carles, Barcelona, 27/08/2008 - 15:12

Como dijo Rafa Nadal: El que no sienta la camiseta que no se la ponga, es así de fácil.

#37 carles, barcelona, 27/08/2008 - 15:00

Me siento Catalán en España y español en el extrajenro.No por eso soy menos catalán que tú.Si fuese deportista de élite competiría con España sin dudarlo, nada más de como haces sentirme a mi y como yo muchos, no tengas ninguna duda.