Publicitat
Esports · 8 d'Agost de 2010. 10:36h.

"Catalunya és la setena potència esportiva mundial"

Carod: "Valoro molt positivament que Puyol i Xavi treiessin la senyera"

"Catalunya és la setena potència esportiva mundial"

La FCP, al costat de Carod-Rovira, després de guanyar el Mundial B a Macao

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha assegurat que "Catalunya és la setena potència esportiva mundial, fent una mitjana de tots els esports. Vist com va anar el campionat de Sud-àfrica podríem haver guanyat perfectament el mundial de futbol".

En una entrevista a l'Avui i El Punt, Carod ha valorat positivament que Puyol i Xavi treiessin la senyera després de guanyar el Mundial. "És un gest molt important i personalment el valoro molt positivament. A l'opinió pública internacional especialitzada en temes d'esports això no els ha passat desapercebut, com deia aquell titular d'un diari italià: 'Espanya guanya el mundial gràcies a Catalunya'. De fet, una de les fotos que porto en el mòbil és el Carles Puyol amb la copa i la senyera", ha manifestat.

En canvi, sobre les manifestacions de Pau Gasol que va dir "ser espanyol ja no és una excusa, és una responsabilitat", Carod creu que "tots els personatges públics, per la seva professió o la seva dimensió social, són fàcilment utilitzables per a altres causes que no són estrictament esportives. Insisteixo, molt malament ha d'estar l'Estat quan ha de tirar de veta d'afirmacions d'aquestes característiques per refermar la seva identitat".

Per últim, ha assenyalat que "a Catalunya no hi ha només el Barça. Si per una cosa s'ha distingit aquest govern és perquè ha estat la primera vegada que amb normalitat els responsables d'esports de la Generalitat han assistit als partits de l'Espanyol".

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#28 Johan, Sants, 17/08/2010 - 00:48

vinga carod plega d1 vegada i marxa ben lluny pq nomes has fet k mal a Catalunya,thas embutxacat els nsotres calers...ja ntens prou?com kno tornaras res..marxa!i estudia una mica,ets el pitjor català kmai ha existit!montilles,roviras,sauras,hereus..FORA!

#27 Raül, Mataró, 10/08/2010 - 18:41

Me encantaría que CAT fuera la septima potencia mundial en deporte, pero es q no es cierto si miramos el medallero olímpico. Si España es la 12 o así en las últimas olimpiadas, ¿cómo es posible que CAT sea la 7? Debe ser q compiten con los USA

#26 despertaferro, l´h, 10/08/2010 - 17:46

Que bandera se puso Pau cuando gano el anillo con los Lakers? Facil la de su nacion la cual en el escudo tiene representada la de su pais.

#25 amoscaciques, girona, 10/08/2010 - 14:40

Carod, en Puyol i en Xavi van fer una cosa tan senzilla com exhibir la senyera catalana com a part d´Espanya que som els catalans.
Les banderes asturiana,andalusa,catalana, canària,...no són independentistes, com ho és l´estelada.

#24 Oscar, BCN, 09/08/2010 - 21:42

Carod está equivocado. Catalunya es la primera potencia mundial, por lo menos en fútbol, porque España es campeona mundial y Catalunya es parte de ella.