Publicitat
Esports · 7 d'Agost de 2009. 22:46h.

Catalunya guanya els Jocs Nàutics Atlàntics

La delegació catalana s’ha imposat en el medaller a nou seleccions

Catalunya guanya els Jocs Nàutics Atlàntics

El cartell dels Jocs

Les seleccions catalanes han guanyat la 15a edició dels Jocs Nàutics Atlàntics, que s’ha celebrat del 3 al 6 d’agost a la ciutat portuguesa de Viana do Castelo. Els esportistes catalans han obtingut 13 medalles d’or, 14 de plata i deu de bronze, per davant de països com Irlanda o Euskadi. El Nord de Portugal ha quedat en la segona posició, i Bretanya en la tercera, d’un total de deu seleccions. En concret, els combinats catalans han destacat en vela i en submarinisme: en ambdues disciplines Catalunya ha aconseguit sis medalles d’or.

Els Jocs Nàutics Atlàntics estan organitzats pel Comitè Internacional dels Jocs Nàutics Intercèltics i de l'Espai Atlàntic, i per l'Ajuntament de Viana do Castelo. Catalunya ha participat als Jocs per segon any consecutiu, amb una delegació formada per 48 esportistes i 12 tècnics, que han competit en les disciplines de piragüisme, rem, vela i activitats subaquàtiques. Enguany, els esportistes catalans (30 homes i 18 dones) han revalidat el títol de campions aconseguit en la passada edició dels Jocs.
 
D'altra banda, el Comitè Internacional dels Jocs Nàutics Intercèltics i de l’Espai Atlàntic va acceptar el 4 d’agost l’ingrés de Catalunya a l'organització. En aquest sentit, el comitè ha modificat l’article número dos dels estatuts: si fins ara es definien els membres actius com les institucions que representaven les regions situades a l’àrea de l’Atlàntic, ara s’hi ha afegit, a més, "la institució que representa Catalunya". La decisió d’acceptar Catalunya al comitè internacional es va prendre per unanimitat.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Jep, Tarragona, 08/08/2009 - 23:54

Una passa més per a l'oficialitat absoluta de les nostres seleccions nacionals. Visca Catalunya Lliure!!!

#2 Pasqual, BCN, 08/08/2009 - 19:12

Endavant catalans, Visca Catalunya //*//

#1 MARC-SABATES.COM, REPUBLICA CATALANA //*//, 08/08/2009 - 06:56

Visca Catalunya //*//