Publicitat
Esports · 15 de Juliol de 2021. 21:44h.

Catalunya no se'n va

El Govern demana a Espanya suport pels Jocs Olímpics d'Hivern 2030

Catalunya no se'n va

Imatge d'una persona esquiant a La Molina, foto: La Molina

La Generalitat ha iniciat contactes formals amb el Comitè Olímpic Espanyol per presentar candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern del 2030. El que pot suposar la celebració d'un esdeveniment esportiu a Catalunya també significa una passa enrere en l'intent per part del Govern en aconseguir la independència.

El Govern busca el suport del Comitè Olímpic Espanyol i de fet Pere Aragonès ja ha enviat una carta al president del Comitè, Alejandro Blanco Bravo, en què li demana formalment iniciar converses "per la possible presentació" de la candidatura, segons avançava aquest matí Catalunya Ràdio i confirmava més tard la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà.

Vilagrà ha defensat els Jocs Olímpics d'Hivern del 2030 com un "projecte de país" perquè considera que "pot ser un revulsiu per al territori". Al final del procés, serà el territori a través d'una consulta qui decideixi si avala o no la candidatura.

Les formacions independentistes ja van evidenciar les seves diferències sobre aquesta qüestió en una moció aprovada la setmana passada al Parlament. Junts va votar a favor, Esquerra s'hi va abstenir en considerar que el text quedava curt i la CUP hi va votar en contra. Els anticapitalistes rebutgen la candidatura perquè la consideren un "macroprojecte basat en l'especulació".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#10 Gafisme.cat, Chez Titole, 16/07/2021 - 11:31

Segur que si fan els jocs d'hivern a Cat. tindrem temperatrures de 40 graus en amunt. Amb aquesta gent no es pot anar enlloc, Son podríen organitzar ambv èxit el campionat de pesca del plàstic a la Costa Brava.

#9 Capit@n España, Purgandus populus, 16/07/2021 - 10:50

Menos jueguecitos y mas gasto sanitario. La sanidad publica catalana en el nivel ambulatorio es tercermundista debido a los recortes de Arturu Mas.

#8 MANUEL, Esplugas de Llobregat Barcelon, 16/07/2021 - 09:16

Si no respetas al Rey , no respetas a España. ¿ Entonces porque llorar pidiendo apoyo para los juegos? Que se lo pidan a Francia que esta mas cerca segun ellos

#8.1 recordad 6 y 7 de septiembre, secesionismo es fascismo, 16/07/2021 - 12:49

si Cataluña se separara de España para unirse a Francia (ucronía de por sí) al día siguiente el catalán dejaría de ser lengua oficial, en las escuelas sólo se enseñaría en francés y , como cualquier otra provincia francesa, quedaría sujeta al gobierno hipercentralista de París, olvídate de los Mossos y de embajaditas

#7 recordad 6 y 7 de septiembre, secesionismo es fascismo, 16/07/2021 - 08:29

"La Generalitat ha iniciat contactes formals amb el Comitè Olímpic Espanyol per presentar candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern del 2030"

traducción para borregos baladores: los políticos secesionistas están convencidos que dentro de 9 años esto seguirá siendo España

ale, iros a cortar la Meridiana, iros a la

#6 Marcial Heredia, el circo de la tele, 16/07/2021 - 07:56

Con ese gobernillo lo de los juegos olímpicos parece un puto chiste. ¿Se acuerdan de los de Granada? Si por una chiripa los consiguieran, seguro que aquel año no nevaría, habría una ola de calor en pleno invierno. Son gafes.