Publicitat
Esports · 22 d'Octubre de 2012. 22:39h.

CiU 'revifa' el reconeixement internacional de Catalunya a un mes de les eleccions

El Govern convoca onze clubs de futbol per rellançar les Seleccions

CiU 'revifa' el reconeixement internacional de Catalunya a un mes de les eleccions

Imatge de l'acte

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit aquest dilluns l'acte de la signatura d’un conveni de col·laboració entre els principals clubs de futbol de Catalunya (primera divisió, segona A i segona B) amb la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, amb acords que busquen, entre d’altres objectius, promocionar i defensar les seleccions nacionals catalanes.

Mas ha defensat que el procés de reconeixement de les seleccions esportives catalanes "no hauria de causar tantes alarmes i pors", perquè no hi ha res més normal que el fet que "un país, que es considera una nació des de fa molts segles, de manera natural i normal, es vagi projectant al món en les seves diferents facetes i vessants, també l’esportiva".
 
Durant el seu discurs, ha destacat que, tot i saber que tenim per davant "un camí tremendament complicat" en aquest procés, a Catalunya hi ha una actitud clara de "perseverança, de voluntat de no tirar la tovallola i d’anar avançant" que és el gra de sorra que permetrà que el reconeixement de les seleccions "es pugui anar produint amb normalitat".
 
"I avui en tenim una prova – ha reblat el president-, perquè més enllà del que pugui opinar l’Estat espanyol, el que s’està fent amb aquest conveni és feina de col·laboració entre els clubs de primera divisió, segona A i segona B i la plataforma proseleccions”. “I aquesta feina no ens la pot discutir, perquè depèn de nosaltres", ha subratllat.
 
En aquesta línia, el president Mas ha comentat que, "si dins de Catalunya fem la màxima pinya, també en el món de l’esport i el futbol, els resultats aniran venint". I ha afegit que la suma d’esforços demostra fins a quin punt "hi ha un ànim i un projecte clar al país que entre tots hem d’intentar que vagi avançant".
 
El conveni signat aquesta tarda al Palau de la Generalitat ha estat subscrit pel president de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, Xavier Vinyals, i pels presidents del FC Barcelona, Sandro Rosell; del RCD Espanyol, Ramon Condal; del Centre d’Esports Sabadell, Joan Soteras; del Girona FC, Joaquim Boadas; de la UE Llagostera, Isabel Tarragó; del CF Reus Deportiu, Ramon Alabart Sabaté; de l’AE Prat, Luis Quiñonero; de la UE Sant Andreu, Manuel Camino Martínez, i del CF Badalona, Miguel Ángel Sánchez; així com els vicepresidents del Gimnàstic de Tarrragona, Jordi Virgili, i del Lleida Esportiu, Jordi Esteve. A l’acte també han assistit el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, i el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies.
 
El conveni inclou diversos acords de col·laboració entre els clubs i la Plataforma ProSeleccions. Per exemple, a l’hora de promocionar i defensar les seleccions nacionals catalanes o de promoure la participació en les lligues catalanes. A més, els clubs es comprometen a col·laborar amb la Plataforma ProSeleccions, la Federació Catalana de Futbol, la Secretaria General de l’Esport i d’altres entitats que impulsin el reconeixement internacional de la Federació Catalana de Futbol. Un compromís que també és vàlid pel reconeixement de les federacions dels esports de les altres seccions que puguin tenir els clubs.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#11 MARC-SABATES.COM, BARCELONA CATALUNYA 2014 //*//, 23/10/2012 - 20:12

ELS NOSTRES IDEALS LA NOSTRA LLUITA I EL NOSTRE AMOR !!
CATALUNYA I FUTBOL CLUB BARCELONA //*//

#10 Fran, Llinars, 23/10/2012 - 12:00

Electoralisme pur.

#9 Ataulfo, Barcino, 23/10/2012 - 10:51

Que pinta el Barça? Ese equipo representa a Qatar y al idioma castellano.

#8 Luis, El Masnou, 23/10/2012 - 10:13

Este Mas supera mil veces al ultranacionalismo franquista. Mientras tanto Cataluña ha perdido dos escalones en su nivel de solvencia. Ha pasado de bono basura a bono ultra-ultra-basura. Parece que la ruina ocupa menos a Mas que el ultracasposo nacionalismo balompédico.

#7 ELNUMA, BCN, 23/10/2012 - 09:13

Un catalán ilustre merece ser escuchado

Boadella: "En Cataluña tenemos a dos generaciones educadas en el odio a España"
¿PORQUÉ?