Publicitat
Esports · 16 de Juny de 2010. 15:03h.

Com malbaratar tot el prestigi

Laporta no ha rendibilitzat els èxits esportius del Barça

Com malbaratar tot el prestigi

Laporta, en la celebració del triomf del Barça en el darrer clàssic al Camp Nou. (Foto: La Gaceta)

Joan Laporta ha estat el president del FC Barcelona que ha aconseguit més títols en els seus set anys de mandat. En aquest període, el primer equip barcelonista ha aconseguit, entre d'altres, quatre Lligues, dues Copes d'Europa i una Copa intercontinental, l'únic trofeu que mancava en el museu blaugrana. A banda, naturalment, de l'històric sis de sis durant l'any 2009.

Malgrat tot, la figura de l'encara president del Barça ha estat qüestionada i marxarà de l'entitat després d'un vot de censura que gairebé aconsegueix el seu propòsit i d'unes eleccions on el seu candidat a quedat a més de cinquanta punts de diferència del vencedor. Al juliol de 2009, el vot de censura va superar el 60% de suports. Dos anys després, Sandro Rosell també s'imposava a les eleccions amb més del 60% de vots.

En què ha fallat Laporta? Principalment en alguns gestos que no han estat perdonats pels socis de l'entitat. Després de la crisi directiva de 2005, quan van dimitir fins a cinc directius, Laporta va haver d'afrontar la seva primera gran crisi d'imatge quan un periodista, José María García-Hoz, és testimoni de com el president del club es queda en calçotets davant un control a l'aeroport del Prat. "Què em mires? T'he fet alguna cosa? Què passa? T'has excitat?", li va dir el mandatari barcelonista quan García-Hoz li va recriminar la seva actitud.

Tampoc va ajudar a millorar la imatge del president barcelonista el fet d'haver defensat en dues assemblees de socis el seu excunyat i exdirectiu, Alejandro Echevarría, de la seva condició de patró de la Fundación Nacional Francisco Franco.

Els incidents de Laporta també han traspassat fronteres. L'abril de 2008 es va discutir amb un aficionat, en les hores prèvies a un partit de la Champions League a Manchester.

El passat 12 de juny, una exempleada de protocol del club, Flavia Massoli, va anar a un programa del cor d'Antena 3 per assegurar que havia estat l'amiga íntima del president blaugrana. La brasilera va ensenyar, fins i tot, un suposat pijama del president barcelonista. Massoli va interposar una demanda contra el Barça per acomiadament improcedent que va guanyar el club.

Uns mesos abans, el novembre de 2009, van ser publicades unes fotografies de Laporta en una festa a Luz de Gas, posterior a la victòria blaugrana sobre el Reial Madrid (1-0), en les quals es veia el màxim dirigent barcelonista ballant i xop de xampany francès.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 Tomeu, Barcelona, 18/06/2010 - 15:20

Com pot ser que el soci es cregui al Garcia-Hoz, periodista de la COPE,ABC (i membre de l'Opus).. Com es que no hi ha fotos?.No portava mòbil amb càmera? Què n'es de fàcil enredar al soci!

#18 Teresa Llena, Lleida, 17/06/2010 - 14:37

A Laporta no se li ha perdonat la seua catalanitat desacomplexada, que s'hagues declarat indpendentista....La premsa li ha buscat les pessigolles des del primer moment. Què passa amb la celebració de la victoria a Luz de Gas?? quin mal hi ha?

#17 Ramon, Barcelona, 17/06/2010 - 12:22

No dir-los catalans i dir-los botiflers és absurd, perquè una de les dues condicions que ha de reunir tot botifler és precisament la catalanitat. Jóse Montilla no és cap botifler. Jóse Montilla no traeix el seu país. Castells sí.

#16 Anna, Barcelona, 17/06/2010 - 12:10

Laporta serà recordat pel "al loro", les borratxeres amb champgane i quedar-se en calçotets a un aeoport.

És un FRIKI!

#15 Dalmau, Figueres, 17/06/2010 - 12:04

Ja mai diria que el jugadors que hi van a la "Roja" com Puyol, Xavi, Sergio Busquets, Bojan o Valdes son catalans. Botiflers en el millor dels casos, o sigui que de veritables catalans al Barça pocs o cap.