Publicitat
Esports · 17 de Setembre de 2010. 17:51h.

DiR denuncia "conflicte d'interessos" de Rafael Niubò

El president de la cadena veu un tracte de favor a l'empresa de la seva dona

DiR denuncia "conflicte d'interessos" de Rafael Niubò

Ramon Canela i Gemma Mengual, en una foto d'arxiu

El president de la cadena DiR, Ramon Canela, ha denunciat el "conflicte d'interessos" del secretari general de la Vicepresidència, Rafael Niubò, en l'editorial de la revista DiR Emotions del mes d'octubre. Canela està a l'espera que es completi l'expedient per rebre un crèdit de l'ICF de 7 milions d'euros per a la creació d'un nou centre a la Travessera de Gràcia de Barcelona. Però aquest crèdit, aprovat el passat 13 de maig, està pendent d'un "informe preceptiu de la direcció general d'Esports, entitat que depèn de la secretaria general de l'Esport, o sigui de la Sra. Anna Pruna, o sigui del Sr. Rafael Niubò, o sigui indirectament d'UBAE", uns gimnasos públics competència directa de DiR.

Canela ha alertat que "quan l'any 2003 va prendre possessió el nou Govern de la Generalitat, es va nomenar al Sr. Rafael Niubò com a nou secretari general de l'Esport. Tothom sabia que el senyor Niubò dirigia fins a aquells moments els centres esportius UBAE, beneficiaris de concessions públiques, establerts bàsicament a la nostra ciutat. A partir d'aquell moment, de la direcció d'UBAE se'n va fer càrrec la seva esposa, la Sra. Montserrat Mas".

El president dels DiR ha afegit que quan Niubò deixa la secretaria general de l'Esport per accedir a la secretaria general de la Vicepresidència, va ser "nomenada en aquell moment com a secretària general de l'Esport, la Sra. Anna Pruna, empleada d'UBAE".

Canela ha destacat que "hi ha un presumpte conflicte d'interessos particulars d'uns càrrecs polítics de l'Administració a càrrec de la Vicepresidència del Govern, sense que hi tingui res a veure el partit que dirigeix aquesta Vicepresidència. Seria desitjable que, des del Parlament, es vigilin més a fons situacions d'incompatibilitat com aquesta, tan clara i tan faltada d'ètica", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Pere, Barcelona, 08/10/2010 - 18:26

A mi m'agradaria que algun dia també es parli de les estratègies del Sr. Canela per arribar a estar tant proper a l'Ajuntament de Barcelona com està, passant per sobre en moltes ocasions dels propis Centres Esportius Municipals.

#12 Maria, BCN, 24/09/2010 - 10:53

En Niubo a mes ha fet pagar subvencions a certes entitats per fletar autocars per a militants que votessin per en Carod. Un club de basquet en concret. Es un home manipulador i que ha fet de la seva propia existencia, una autentica font de chanchullos.
Oriol

#11 Joan, Barcelona, 19/09/2010 - 21:09

Niubó, Pruna: mans brutes.
Han fet d'UBAE el seu particular xiringuito, guanyant diners a costa de l'erari públic.
Aquests són els amics d'en Carod. Tots 3 són iguals.

#10 Marta, Barcelona, 19/09/2010 - 00:35

El senyor Niubo no te vergonya, com pot ser que un carreg polític tingui interessos amb concessions publiques, aquí sembla que hi ha gat amagat!!

#9 Untal Vinyals Plataforma, BCN, 18/09/2010 - 23:43

I ja s'ha assegurat el futur. Ha pactat amb David Moner ser-ne el substitut al capdavant de la UFEC. D'aquesta manera podrà gestionar els gimnasos de l'UBAE i també els centre de la UFEC. Això uns en diran sinergies i altres tràfic d'influències o directament xanxullo.