Publicitat
Esports · 15 de Juliol de 2009. 12:48h.

El Barça ja té el seu 'pelotazo'

Hereu i Laporta han arribat a un acord per requalificar el Mini, segons El Periódico

El Barça ja té el seu 'pelotazo'

El Miniestadi. (Foto: fcbarcelona.cat)

La reordenació de l’entorn de les instal·lacions esportives del FC Barcelona, situades al districte de les Corts, ha entrat en la seva fase decisiva. L’ajuntament i el Barça ja han arribat a un acord per requalificar uns terrenys que inclouen, com a peça més preada, el solar on en aquests moments s’alça el Miniestadi, segons informa El Periódico. El PSC ja ha iniciat la recerca de suports polítics per aprovar el pla, mogut per dos motius. La gairebé segura oposició dels seus socis de govern municipal, ICV-EUiA, i la voluntat d’aconseguir implicar, com a mínim, la força majoritària de l’oposició, CiU, a fi d’evitar que el pla es converteixi en arma llancívola en els comicis electorals del 2011.

L’acord aconseguit entre el club que presideix Joan Laporta i l’ajuntament deu una gran part del seu naixement a la comunió d’interessos entre les dues parts. El FC Barcelona mira infructuosament, des del 1997, amb el famós pla Barça 2000, de treure rèdit d’uns terrenys en ple centre de la metròpolis, sobretot després d’haver convocat un concurs per reformar l’estadi del Camp Nou. Per la seva banda, Jordi Hereu té entre cella i cella, des que era regidor del districte de les Corts, acabar amb l’únic buit urbà que, Sagrera a part, queda al municipi. La presència de dos estadis, un pavelló esportiu, diversos camps de futbol i la seva unió amb la zona universitària fan d’aquesta zona un exemple de no-ciutat, fruit de la planificació franquista, basada en usos sectoritzats.

Un altre punt que uneix l’ajuntament i el Barça són les presses. Uns per portar l’acord a l’assemblea de compromissaris del club del pròxim agost. I el PSC, per arreglar un tema polèmic –la requalificació compta amb una forta oposició veïnal– al més lluny possible dels comicis de maig del 2011.

Amb tot, Hereu no ho tindrà fàcil per tirar endavant el pla. Els seus socis de govern, ICV-EUiA, que en un primer moment van fer creure que volien jugar la partida i que, fins i tot, van plantejar un pla propi on, per primera vegada, acceptaven que es requalifiquessin els terrenys per poder-hi construir vivenda, s’han desmarcat de la proposta. Segons un portaveu ecosocialista, «les propostes que avui estan sobre la taula queden massa lluny» dels seus «criteris de transformació» per a les Corts. Així les coses, l’acord «no és possible». La desafecció ecosocialista, no obstant, no passarà factura al govern bipartit perquè el PSC entén que aquest és un dels punts on ICV-EUiA pretén marcar perfil propi i sortir de la gran ombra del soci majoritari.

En aquest escenari, el PSC s’ha fixat com a objectiu incloure el líder de l’oposició, Xavier Trias, a la foto. Trias i l’alcalde es van reunir ahir per abordar el tema i, segons fonts de la federació, les converses es troben en estat embrionari. CiU exigeix, entre altres mesures, que es garanteixin i es fixin els terminis de construcció dels equipaments que acompanyen el projecte. Dit d’una altra manera, que no siguin un simple rectangle als plànols sinó que es posi data a la seva posada en servei. La demanda dels nacionalistes no és menor ja que la naturalesa dels equipaments –educatius i sanitaris– obligarien la Generalitat a implicar-se en la determinació del calendari.
CiU, sense cap tipus de pressa, es reunirà la setmana que ve amb els veïns de l’àrea afectada per explicar les seves peticions.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Saprissa, Sants, 15/07/2009 - 22:29

doncs molt bé pel veïns,només faltaria Puyol,el Bar$a es una institució privada de tantes q hi ha cat.Els veins de Madrid no es queixen?allà per ells

#8 pericus, el segrià, 15/07/2009 - 20:35

l'ùnica diferencia, es què no os podeu veure, apart d'aixo, sou completament iguals

#7 Carles Puyol, CATALONIA is not spain, 15/07/2009 - 16:16

La diferència és que a Madrit fan el que volen i aqui si els veins no hi estan d'acord no faran rés. Si no ja ho veureu. D'aqui la diferència de conceptes amics anti Laporta

#6 Pep, Les Corts, 15/07/2009 - 15:20

Aquesta questió es de vital trascendencia pel futur del Barça i exigeix la convocatòria d'un referendum entre els socis per definir si volen vendre el patrimoni o no. Les preses son per tapar el fracàs económic en la gestió de l'embaucador Laporta.

#5 Fran, Llinars, 15/07/2009 - 14:15

Cule$ patetics,ara q?a vendre patrimoni xq no teniu peles eh?ara toca empasar-vos el vostre mateix xarop i aixo q tambe voleu vendre part d la ciutat esportiva acaba d´esrenar.Quina gestio!ara a veure quan favoritisme us donen = q amb les Corts amb Franco