Publicitat
Esports · 4 de Febrer de 2010. 21:34h.

El Barça va pagar sis cops més pels terrenys de Viladecans

Segons un ex directiu, l'empresa venedora ha tingut "un benefici de 13 milions"

El Barça va pagar sis cops més pels terrenys de Viladecans

Una imatge dels terrenys de Viladecans

Lluís de Val, exdirectiu del FC Barcelona, ha contestat el comunicat que la directiva de Joan Laporta va emetre dimecres sobre la compra d'uns terrenys a Viladecans. De Val s'ha mantingut ferm en les seves paraules i ha assegurat que el Barça no el denunciarà per dues raons: "En primer lloc, perquè les meves declaracions s'han limitat a mencionar senzillament fets reals i demostrables i informacions publicades en registres públics".

"En segon lloc -ha continuat- perquè el club i la part venedora es veurien en l'obligació de presentar en els jutjats documents confidencials i identificar persones que no interessa que es vinculin a aquesta operació". De fet, i després de contestar els nou punts de la nota del Barça, De Val ha afegit que "em reservo, una vegada tingui tots els informes sol·licitats, acudir a la Fiscalia Anticorrupció, si és que entenc que existeixen indicis de la comisió d'un delicte".

El club va informar dimecres en un comunicat el preu de la compra dels terrenys de Viladecans va venir determinat pel valor de l'expropiació aplicada pel Departament de Política Territorial i Obres públiques de la Generalitat "per la part de terrenys del mateix àmbit que van resultar afectats pel projecte de modificació de la carretera C-31 en el tram entre Viladecans i Sant Boi de Llobregat, sent aquest valor de 69,3 euros el metre quadrat".

El Barça defensa que el pagament a Inversions Divabe SA, la propietària original dels terrenys, puja a 66,30 euros el metre quadrat. Inferior, per tant, al preu d'expropiació.

No obstant això, l'ex directiu blaugrana ha tornat a la càrrega aquest dijous revelant noves dades de l'operació en una nota pública. De Val explica, per exemple, que sis mesos després de formalitzar l'esmentada compravenda Inversions Divabe "va vendre en el mateix sector de Viladecans, al costat dels terrenys adquirits pel club, a l'empresa Mont Cor SL, 26.605 metres quadrats de terreny per 302.896,32 euros, el que resulta un preu de 11,32 euros el metre quadrat".

L'estat de gestió de 2008 d'Inversions Divabe reflecteix que la compra de les 28 hectàrees i la seva posterior venda al club català li ha generat un benefici de 12.843.700 d'euros, després de pagar els honoraris dels advocats i una comissió d'intermediació de 3 milions d'euros.

El FC Barcelona ha dit que és "absolutament aliè al pagament de comissions de qualsevol tipus i/o honoraris d'advocats per aquesta operació, no havent abonat cap quantitat per aquest concepte". De Val, sobre aquest punt, ha afegit que "en cap moment he dit que el club pagués alguna comisió o despeses d'honoraris d'advocats sobre aquesta operació. En tot moment he mencionat que aquestes partides han estat pagades per la part venedora".

"La venedora ha pagat -afirma- en concepte de comissió la quantitat de 3.008.270,44 euros a la persona o persones que han fet de mitjancers en la compravenda i que el club, sens dubte, coneix i amaga la seva identitat".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Potemkin, Barcelona, 07/02/2010 - 16:52

Al juzgado con los choriozs

#7 Kropotkin, Vic, 05/02/2010 - 18:42

Me parece normal. Las juergas con champagne son muy caras y nadie las paga de su bolsillo. De algún sitio tienen que salir los fondos...

#6 José Tomás, Bcn, 05/02/2010 - 18:03

Como decía Rapahel ESCANDALOOOOOO
Vaya pirula han hecho a los socios unos cuantos espabilados que van de patriotas

#5 Al Loro, Sant Cugat, 05/02/2010 - 16:19

Garzóooooooon investiga aquesta operació i inclou-la en el cas Pretòria. Està molt clar el que ha passat i qui s'ha dut els diners. Si tinguéssim una premsa lliure i independent tot s'aclaria

#4 Raquel, Granollers, 05/02/2010 - 13:18

Quin escàndol, AL LORO, Laporta dimissió immediata i al jutjat amb ell