Publicitat
Esports · 25 de Desembre de 2009. 18:50h.

El laportisme, dividit

La divisió entre els directius de Laporta afavoreix les opcions de Sandro Rosell

El laportisme, dividit

Imatge gràfica dels precandidats

La decisió del vicepresident de FC Barcelona, Jaume Ferrer, de presentar candidatura al marge d'un altre vicepresident, Alfons Godall, en les properes eleccions al FC Barcelona deixa el laportisme -ambdós són membres de la junta- dividit. La màxima de Divideix i venceràs -atribuïda a Juli César, però que en realitat és de Maquiavel- pot resultar fatal per als hereus de Joan Laporta tot i que hagi estat a iniciativa pròpia. En efecte, a uns mesos de les eleccions, hi ha ara per ara cinc precandidats:  Sandro Rosell, Jaume Ferrer, Alfons Godall, Agustí Benedito i Jaume Guixà.

L'exvicepresident esportiu Sandro Rosell no ha volgut entrar mai en les crítiques que li ha adreçat Joan Laporta i es manté, a l'espera de la campanya, en un segon pla; però de moment ja ha transcendit alguns noms de la seva candidatura com l'empresari Carles Vilarrubí. A banda de Vilarrubí, també compta amb Ramon Pont (president del Grup Borges), Jordi Cardoner (nét de Nicolau Casaus), Manel Arroyo (director general de Dorna) i Javier Bordas (empresari hosteler), a més dels exdiretius que van marxar amb ell el 2005 Josep Maria Bartomeu, Jordi Moix, Jordi Monés i Xavier Faus.

Alfons Godall, per la seva banda, deixava entreveure dimarts passat que serà el candidat favorit de Laporta a les properes eleccions en una entrevista al diari Sport. En principi comptaria amb el suport Xavier Sala i Martín, Joan Boix, Magda Oranich, Rafael Yuste, Josep Cubells i Maria Elena Fort.

El catedràtic d'organització d'empreses de la UPC, Jaume Guixà, també va anunciar el passat dia 2 la seva candidatura, que va presentar com "una clara alternativa al laportisme". Guixà es va presentar a les eleccions de 2006, però llavors no va aconseguir les signatures suficients per esdevenir candidat.
Finalment, Agustí Benedito, un dels fundadors de l'Elefant Blau, també va manifestar el passat mes d'octubre la seva intenció de presentar-se a les eleccions. Benedito havia estat membre de la comissió social del club fins que va dimitir el 2 de març.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Mr X, bcn, 28/12/2009 - 16:09

Qui acusa d'haber barrejat política i esport és qui més parla de política i menys d'esport. -A QUI VOLEU ENGANYAR, SENYORS "NO-NACIONALISTES"?? FETS I NO PARAULES: NINGÚ HAVIA GUANYAT TANT EN TAN POC TEMPS. Aneu a fer la mà, encrostats.

#13 mdelpla, tarragona, 27/12/2009 - 20:38

Rosell és con en Florentino....calé, calé enlloc de culé, culé!

#12 marcos, barcelona, 27/12/2009 - 19:06

Porque no hablais de los innumerables negocios que mantienen Sandro Rosell con Floripondio???? además de ser padrino de una de las hijas de Rosell???

Este es un vendido que si llega a la presidencia va mirando mas los euros que otra cosa. Mi voto NO

#11 Miquel, BCN, 26/12/2009 - 22:32

ni continuïsme post-laportià ni retorn del ñuñisme: hi ha una tercera via: BENEDITO!
PERSISTEIX, AGUSTÍ!!!

#10 pep, manresa, 26/12/2009 - 14:32

Sandro Rosell és el candidat preferit de la caverna, de Intereconomia, del Florentino Perez, del Tomás Roncero, del Siro Lopez i del botifler llepaculs Josep Pedrerol.
VISCA EL BARÇA.
VISCA CATALUNYA LLIURE.
Visca en Godall i en Sala Martin