Publicitat
Esports · 30 de Juliol de 2019. 17:42h.

El pilot de GP Pol Espargaró conduïa sense punts

Utilitzava el permís de conduir andorrà

El pilot de GP Pol Espargaró conduïa sense punts

El Tribunal Suprem ha condemnat al pilot de MotoGP Pol Espargaró a una multa de 64.800 euros per conduir sense punts per Espanya amb un carnet vigent d'un país extracomunitari, en aquest cas d'Andorra.

La Sala confirma en la seva sentència la condemna al campió del món de Moto2 per conduir el seu vehicle per Granollers (Barcelona) el 2016, malgrat que la Direcció General de Trànsit (DGT) li havia notificat mesos abans la pèrdua de la vigència del carnet, després quedar-se sense punts per cometre diverses infraccions.

Desestima així el recurs de cassació del pilot contra la sentència de l'Audiència Provincial de Barcelona que va confirmar la pena que li va imposar un jutjat de Granollers per un delicte de conducció sense permís per la pèrdua total dels punts.

El pilot es va treure a Espanya el carnet de conduir el 2009, però, després de fixar el 2014 la seva residència a Andorra, va obtenir per bescanvi el permís de conduir andorrà, que caducava el 2024, i va lliurar l'espanyol a les autoritats del Principat per a la seva devolució.

La DGT li va notificar personalment el 12 de juliol de 2016 la pèrdua de vigència del permís de conduir en haver-se quedat sense punts. Malgrat això, tres mesos després, va ser sorprès per la Policia Local conduint per aquesta ciutat catalana.

Espargaró al·legava que la resolució de la DGT, en què es basa la condemna, va recaure sobre un permís de conduir inexistent (l'espanyol) ja que l'havia canviat prèviament per un altre (l'andorrà) i havia estat retornat a les autoritats espanyoles.

Però el tribunal afirma que "pretendre que els permisos atorgats per tercers països i inicialment vàlids, conservin una immutable validesa a Espanya mentre no sobrevingui la caducitat que el país d'emissió hagi volgut atorgar-li, gaudint a més d'una semiimmunitat enfront del règim viari i de conducció vigent a Espanya, és una conclusió jurídica mancada de tot fonament".

En la sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Pablo Llarena, la Sala indica que tot conductor que circula per Espanya, encara que com en aquest cas tingui un permís de conduir d'Andorra, està sotmès al sistema de pèrdua de punts respecte de les infraccions perpetrades o que es perpetrin al nostre país.

I afegeix que, tot i que es tracti de conductors que no hagin incomplert l'obligació de canviar el permís estranger i mantinguin per això la validesa del permís original "són conductors sotmesos a Espanya al sistema de punts fixat pel nostre ordenament jurídic".

A tall d'exemple assenyala a aquells conductors que transiten per Espanya tenint una residència reial en un altre Estat o els que adquireixen la residència espanyola sense que hagin transcorregut sis mesos des això.

Per això, el tribunal considera que quan cometin en el territori nacional infraccions que suposin la pèrdua de punts i hagin ingressat en el Registre de conductors i infractors, "no són aliens al sistema de retirada del permís".

"Cap raó existiria perquè el sistema administratiu de protecció de la seguretat viària es desactivi per aquests conductors quan circulen per les carreteres o les vies urbanes espanyoles", afegeixen els magistrats.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#4 Poble sec, Bcn , 31/07/2019 - 16:05

es un prepotent I mal educat

#3 JOSEP JOSEP, Reus, 30/07/2019 - 19:59

Quina casualitat ?, un famos català i el jutge Pablo Llarena, casualitat ?, evidenment que no. Com diu l'amic Cuní, les casualitats no existeixen.

#3.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 30/07/2019 - 23:01

Quina casualitat. Un famós català passant-se les lleis pel folre. Efectivament, les casualitats no existeixen.

#3.2 Soloesmiopinion, Tabarnia, 30/07/2019 - 23:02

Por cierto, ni una crítica al que, a saber que burradas habrá tenido que hacer para quedarse sin puntos.

#2 jfuertesf, Barcelona, 30/07/2019 - 19:54

¡Horror! El malvado Llarena ataca de nuevo. ¡Vade retro! Este odio hacia los catalanes (perdón, ahora andorranos) no puede quedar impune. ¿dónde se habrá visto?

#1 Jordi, Vancouver, 30/07/2019 - 19:32

Els catalans que tenen la residència andorrana i/o comptes al principat andorrà tradicionalment han estat fans del partit del fill de l'avi Florenci. Curiosa coincidència andorrana.

#1.1 pepe, andorra, 31/07/2019 - 13:46

tradicionalmente han estado del lado del q les pague mas. Solo hay q ver como estan ahora q soros ha soltado pasta por estos valles. El otro dia echaron a uno solo por criticar al homosexualismo, el hembrismo y la invasion musulmana. Terrible el ataque a la libertad de expresion por parte de la fiscalia de la batlia. Y si, juana rivas al talego ya.