Publicitat
Esports · 29 de Març de 2018. 11:55h.

El procés es carrega la Barcelona World Race

Suspenen la regata per la "falta d'estabilitat política"

El procés es carrega la Barcelona World Race

El patronat de la Fundació Navegació Oceànica de Barcelona (FNOB) ha suspès la celebració de la propera edició de la Barcelona World Race, que tenia prevista la seva sortida el gener del 2019, davant les dificultats per trobar patrocini per la "falta d'estabilitat política".

La Barcelona World Race és una regata de volta al món a vela amb dos tripulants i amb sortida i arribada a Barcelona. La decisió va ser presa el passat 22 de març pel comú acord en una reunió del patronat, constituït per l'Ajuntament de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona, el Port de Barcelona i la Fira de Barcelona.

La FNOB assegura en un comunicat que aquesta decisió es deu al "clima d'indefinició institucional i falta d'estabilitat política que viu el nostre país en aquest últim any". "Els patrocinadors potencials han manifestat la seva desconfiança en no poder estar segurs de comptar amb el suport institucional que necessàriament ha de garantir un esdeveniment esportiu d'aquestes dimensions, que requereix una forta inversió en patrocini privat, i que és, en definitiva, l'única font de finançament de la regata", afirma.

La fundació assegura que també ha generat "incertesa" al mercat del patrocini les informacions aparegudes en relació amb l'impacte previst en els pressupostos generals de l'estat "dels esdeveniments d'especial interès públic, i el canvi de criteri en la utilització dels suports publicitaris per part del Ministeri". Tot i la suspensió de la propera regata, la fundació manté els plans per organitzar una nova edició de la Barcelona World Race, que se celebrarà a 2022-2023.

Publicitat

82 Comentaris

Publicitat
#58 Onofre, La Fullaca(Osona), 31/03/2018 - 12:02

Si només fos la World Race....

#57 Oriol c, Terrassa, 31/03/2018 - 10:40

Nomes comentar un parell de detalls un cop he pogut ampliar la informacio d’aquesta noticia.
El motiu principal es la dubtosa viabilitat economica de l’event ja que el gobierno de españa ha modificat el sistema de desgrabacions fiscals i no ha aplicat les ajudes compromeses.
A mes, la generalitat de catalunya NO participa en el consorci de la BWR

#56 opinador, Barcelona, 31/03/2018 - 09:50

es curioso comprobar como todos los ataques independentistas de desestabilización económica y social, y por tanto las pérdidas de empresas, fugas de negocios y caídas de actividad, se dirigen siempre hacia Barcelona y su área metropolitana, nunca en sus feudos de Gerona y Lérida

curioso, verdad?

#55 un musclu, Bcn, 31/03/2018 - 09:22

Que l arturet porti la seva menorquina i fagi un parell de bordus devant dels seus seguidors incombustibles. Sera molt maco

#54 modium, Moià, 31/03/2018 - 08:17

En primer lloc, els motius són diversos i no pas un de sol i en segón lloc si estabilitat política vol dir ser español, benvinguda sigui la inestabilitat.