Publicitat
Esports · 22 d'Octubre de 2012. 17:57h.

El suport a les Seleccions crispa advocats de l'Espanyol

La penya 'La Toga Perica', que aplega advocats, amenaça el club amb accions legals

El suport a les Seleccions crispa advocats de l'Espanyol

Ramon Condal, en una foto d'arxiu

La Penya Espanyolista La Toga Perica, que aplega un bon nombre d’advocats que són socis i seguidors de l’Espanyol, s’han posicionat en contra que el RCD Espanyol signi aquest dilluns el conveni de suport a la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes.

Aquest conveni, en què els clubs es comprometen “a promocionar i defensar les seleccions nacionals catalanes o de promoure la participació en les lligues catalanes", ha provocat que aquesta la penya hagi enviat un escrit de protesta al consell d’administració del club blanc-i-blau.

La junta directiva de La Toga Perica ha demanat “explicacions” davant l'anunci que l’Espanyol donarà suport a aquest conveni i ha exigit una copia “de l’acord del consell o de la junta gestora on es va decidir donar suport al conveni”.

Argumenten que el suport de l’Espanyol “vulnera” la “filosofia del club” i els estatuts de la “Real Federación Española de Futbol” que atorga a la RFEF “la representació d’Espanya a les activitats i competicions de caire internacional celebrades dins i fora del territori de l’Estat”.

Aquesta entitat es “reserva” el dret a emprendre accions legals contra l’Espanyol pel que considera una “vulneració” dels estatuts de la RFEF i expressa el seu “malestar” perquè si l’Espanyol signés el conveni podria “dinamitar la imprescindible neutralitat política que ha de mantenir el club per respecte a la pluralitat ideològica dels seus accionistes, abonats i simpatitzants”.

I és que a La Toga Perica asseguren que “lamenten profundament que els dirigents del club es prestin a ser utilitzats a una maniobra ideològica que vulnera la filosofia del nostre club”.

Hi ha cert enrenou sobre si serà l’Espanyol com a club, o el president Ramon Condal a títol particular, qui signarà dilluns el conveni en un acte al qual assistirà Artur Mas, donat que un important sector dels principals accionistes, encapçalats pel vicepresident Sergio Oliveró, estan en contra que es doni suport a la plataforma ProSeleccions esportives catalanes.

L’Espanyol està en ple procés electoral, i escollirà nou president el 19 de novembre. Condal no es presentarà a la reelecció, i Oliveró  està sondejant suports per formalitzar la seva candidatura. Oliveró està enquadrat dins el sector constitucionalista de l’Espanyol, i no és partidari de vincular el club amb reivindicacions catalanistes.

Publicitat
Publicitat

47 Comentaris

Publicitat
#18 Bernat , Barcelona, 24/10/2012 - 10:05

Aquest deuen formar part dels que han cridat "Puta Barça i Puta Catalunya" a Cornellà.

#17 Pere, Barcelona, 23/10/2012 - 15:08

Quan raó que tens Fran!!! El nom no te res a veure que i qui hi ha al darrera. Soc català i soc de l'Espanyol. La Toga Perica si que fa política. No han entès que l'Espanyol és un equip de Catalunya.

#16 Josep, Barcelona, 23/10/2012 - 11:30

aquesta gent baixa de l´hort, cada anys els jugadors de l´Espanyol fan una magnífica feina al partit únic que ens deixen jugar, gent com Verdú, Amat, Sergio García són boníssims i claus en la selecció catalana i oblidats per l´espanyola. Ells s´ho perdren. Aquest any el partit al Prat!!!!

#15 L'Espanyol de Barcelona, BCN, 23/10/2012 - 01:42

Sensa volgue entrar en polemiques però, algú s'hi imagina un equip d futbol de Madrid q s'anomeni Catalunya?
No dubto de la catalanitat del Espanyol però mentre s'anomeni així serà inevitable que tot el faxerio español(parlin català o castella) se identifiqui amb el club, Abiol, Camaxu, Rivera etc

#15.1 Fran, Llinars, 23/10/2012 - 12:04

I algú s´imagina el club mes catalanista del món, segons ells, en que el seu president indepe te com a família política a membres importants de la Fundació Francisco Franco?,doncs si, això va fer Laporta. Per no dir les fotos amb mans alçades o la Falange fent esquel-les a morts barcelonistes.

#15.3 Baldric, BCN, 13/12/2012 - 10:51

La Camacho es cule reconeguda, igual que l'Albiol, en Gaspart, en Nuñez, i el actual ministre de l'interior d'España.

#14 Capitán salami, Reus, 23/10/2012 - 00:41

Sentirse español en Cataluña está prohibido por
la policía política del 3%, del Palau y de todo lo que huele a corrupción. Tanto hablar de franquismo y no paran de usar las mismas técnicas que el tío Paco, todas las televisiones y periódicos lo mismo Mas cada día más parecido a Franco y a Lenin

#14.1 Montecristo, Illa d'If, 23/10/2012 - 08:42

Quantes mentides q dius. Però sabeu el suport real q teniu? Es parla q l'aficció real del RCDE és de 150.000 persones. Ara a la tele q tant critiques pensa q surt a casi tots els TN,hi ha Hat Trick, rodes de premsa, etc.
Amb el meus impostos no vull q se us subvencioni

#14.2 antoni51, badalona, 23/10/2012 - 08:48

tu per el nom dues sentir-te italia, oi?
no sabeu fer res mes que desbarrar

#14.3 pepe, andorra, 23/10/2012 - 13:27

Y todo el argumento q tienes Antoni51 es decir q desbarra? decididamente, el nivel intelectual de la tropa ultra catalanista esta por los suelos. Claro q si no estuviese por los suelos no seria tan fácil el adoctrinamiento mediático y escolar.

#14.4 Bacus, Sort, 23/10/2012 - 18:01

Capitán salami, li explicari breument: sentir-se español a Catalunya seria algo semblant a voler-se sentir nazi en un camp d'extermini.