Publicitat
Esports · 12 de Novembre de 2013. 19:26h.

El tennista Albert Montañés signa a favor de la independència

El 54è del rànquing s'adhereix al manifest per l'estat propi

El tennista Albert Montañés signa a favor de la independència

Albert Montañés, en una foto d'arxiu

Albert Montañés (Sant Carles de la Ràpita, 1980) s’ha convertit en el primer tennista professional que s’ha adherit al manifest El Tennis Català per la Independència, segons informa El 9 Esportiu. El text que ha signat el 54è del rànquing mundial -fa dos anys va arribar a ser el 22è- exposa que "el tennis català, concloem, no se’n pot sortir amb l’èxit que mereix, si Catalunya no esdevé un estat independent".

"Tenir un estat propi -continua- es traduirà en beneficis tan evidents i importants per les seves repercussions sobre l’esport i el país, com poder veure i gaudir de les seleccions catalanes participant en competicions internacionals i poder col·laborar, des de l’esport, en el millor coneixement de Catalunya al món, amb tot el que això implicaria per a l’economia del país, xifra mai calculada encara".

El manifest, que compta amb el suport de l'ANC i la Plataforma Pro Seleccions, assenyala que "el món del tennis, doncs, també ha d’empènyer cap a la independència perquè és la via més ràpida per poder ser i créixer com volem, perquè tots desitgem viure en un país millor, perquè volem participar-ne de la seva construcció i perquè volem gaudir de la normalitat pròpia de les nacions que són estats reconeguts amb totes les seves conseqüències".

El document conclou lamentant que quan s'ha celebrar una eliminatòria de Copa Davis a Catalunya "el nom i els èxits esportius han estat per a la federació espanyola i per a l’Estat espanyol, que mai no acceptarà que puguem competir com a catalans, com tants haguéssim volgut fer al llarg de tants anys de competir pel món". "Volem, doncs, que Catalunya pugui participar a la Copa Davis i a la Copa Federació amb la normalitat que ho fan totes les altres nacions", reblen.

Aquest diumenge 17 de novembre es viurà al Catalunya Tennis Resort, a Santa Coloma de Farners, el seu primer acte amb una jornada de portes obertes per jugar a tennis "enmig d’un esperit de reivindicació".

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#30 Sr Pepito, Lérida, 13/11/2013 - 17:47

Como por su juego mediocre nunca ha podido jugar la Copa Davis con la selección española , debe de pensar que quizá por la vía política tenga alguna oportunidad .

#29 David, BCN, 13/11/2013 - 14:17

Y este quien es? lo conocerá su familia...

#28 Pau Bores, BCN, 13/11/2013 - 13:14

Encara recordo un partit de tennis a Roland Garros entre Montañés i Fognini. aquest últim tenia unes rampes a les cames que no podia ni caminar. I en aquest lamentable estat va ser capaça de guanyar a Montanyés....Això demostra lo "bon" tenista que és Montanyés....Mediocre és poc....

#27 Cada vez, más claro, 13/11/2013 - 12:07

El fascismo es que un deportista catalán, o un profesional catalán, se tenga que inscribir por narices a la federación catalana, o al colegio profesional catalán, y luego estos opinen por ti sí o sí.

#26 Juan, Terrassa, 13/11/2013 - 11:49

TODA MI VIENDO TENIS Y ES LA PRIMERA VEZ QUE LEO ESTE NOMBRE ¿DE VERDAD ES TENISTA?