Publicitat
Esports · 25 de Setembre de 2009. 13:30h.

Els enigmes de Joan Laporta

De les amenaces al robatori del portàtil

Els enigmes de Joan Laporta

Una imatge de la informació sobre el robatori de l'ordinador de Laporta, a La Vanguardia

La presidència de Joan Laporta al Barça està deixant un seguit de temes que en alguns casos s'han tancat en fals o, hores d'ara, encara no tenen una resposta única i estan subjectes a diferents interpretacions. Fins i tot hi ha punts que s'arrosseguen des d'abans del triomf electoral d'aquest advocat barceloní. Per exemple, l'anunci de l'inici de les negociacions per al traspàs de David Beckham va saccejar la campanya electoral de 2003, a menys d'una setmana de la votació dels socis, quan ja era gairebé públic que el jugador anglès s'havia compromés amb el Reial Madrid.

-El 10 de juny de 2003, el Manchester United anuncia que Joan Laporta té permís per parlar amb David Beckham la seva incorporació al Barça. Però el migcampista ho tenia fet amb el Reial Madrid, una circunstància que era gairebé de domini públic. Tenia alguna cosa a veure l'aparició del comunicat del Manchester United i el fitxatge del porter turc Rüstü, assessorat pel fill de Sir Alex Ferguson?

-Poc després d'accedir a la presidència de l'entitat, la junta directiva presidida per Joan Laporta va denunciar l'existència de micròfons en la sala de juntes del club, però cap persona ha resultat imputada o condemnada per aquest fet, almenys que s'hagi fet públic.

-A l'inici del mandat de Laporta, el dirigent barcelonista rep amenaces de mort que també afecten a la seva família. El president del club es veu obligat a canviar de domicili, la seva seguretat és reforçada i la policia arriba a detenir a Manuel Santos, el número dos de la seguretat del Barça, acusat de les amenaces de mort que van aparéixer en les pintades del novembre de 2003. També van ser detinguts quatre boixos nois i un exempleat de l'empresa Prosegur. Al març de 2009, el fiscal recomanava a la jutgessa el sobreseiment provisional del cas.

-El 9 de juliol de 2005, Laporta es va quedar en calçotets en un control a l'aeroport. La notícia es va saber perquè un periodista, José María García-Hoz, estava a la mateixa cua.

-El 20 d'octubre de 2005, Alejandro Echevarría, en aquells moments cunyat de Laporta, va dimitir com a directiu de l'entitat per la seva vinculació a la Fundación Nacional Francisco Franco. A l'assemblea de compromissaris de 2004, el president del club va dir que "Alejandro Echevarría no ha estat, ni és, ni serà membre de la Fundación Francisco Franco i ho puc assegurar". Just un any després, i en el mateix auditori, va afegir que "no es dóna el cas que Echevarría sigui patró d'aquesta fundació. Li vam preguntar en el seu moment si ho era, ell ho va negar i nosaltres el creiem". Les explicacions de Laporta no van convèncer.

-El 5 d'abril de 2008 es va fer saber que havien aparegut unes pintades en contra de Laporta i Cruyff al costat de la casa de l'exjugador i exentrenador del Barça a la zona alta de Barcelona, sense que hi hagués constància de cap detenció posterior.

-El 25 d'abril de 2008, el FC Barcelona va denunciar el robatori de l'ordinador personal de Laporta. L'acció s'hauria produït durant el partit de la Champions League entre el Barça i el Manchester United, a l'Estadi barcelonista. Aquest dijous, durant la roda de premsa de Joan Oliver pel cas de les auditories de seguretat a quatre vicepresidents, el director general corporatiu no va aportar cap dada sobre l'estat de la investigació d'aquest robatori.

El cas de l'exempleada de protocol del club, Flavia Massoli, el de le auditories de seguretat fetes a quatre vicepresidents i la possible demanda d'Oriol Giralt pel llibre d'Anton Maria Espadaler són els darrers temes què ha d'afrontar Joan Laporta en la recta final del seu mandat.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Marc Sabatés i Laporta, REPUBLICA CATALANA DEL BARCA//*//, 27/09/2009 - 19:58

Tothom coneix la meva admiracio per Joan Laporta .
MARC-SABATES.COM

#16 Johan, Sants, 26/09/2009 - 11:53

K NO LI VAN ROBAR PAS!EL TE EL CUNYADISIMO...o sea!

#15 Marc Sabatés i Laporta, REPUBLICA CATALANA DEL BARCA, 25/09/2009 - 19:54

Visca Barça amb Joan Laporta és millor President del Barça de Catalunya //*// de tots el temps.
MARC-SABATES.COM

#14 sergi, sitges, 25/09/2009 - 19:29

Cuando se dira que el ex-suegro del gran jan es el fundador de democracia nacional??haber si alguien se anima a investigar y a publicarlo.
visca el barça sense tu juan!!

#13 Marc Sabatés i Laporta, REPUBLICA CATALANA 2010., 25/09/2009 - 19:00

Jo que coneixes bè Joan , allo ' és el Català el més capaç de tots i amb ell "Bon Dia Independència //*//
Visca Joan Laporta.
Visca Catalunya lliure
MARC-SABATES.COM
FC BARCELONA
NACIO CATALANA .