Publicitat
Esports · 13 de Novembre de 2008. 18:05h.

Els futbolistes bascos rebutgen el nom d'Euskadi

Només jugaran sota la denominació d'Euskal Herria

Els futbolistes bascos rebutgen el nom d'Euskadi

Bojan, en l'Euskal Herria-Catalunya

Els futbolistes bascos han fet una nota pública en la qual afirmen que no jugaran amb la selecció d'Euskadi si aquesta no es diu Euskal Herria. En un comunicat signat per gairebé tots els intregrants de la plantilla de l'Athletic Club, una dotzena de futbolistes de la Reial Societat, una altra dotzena de l'Eibar i diversos jugadors de l'Alabès, els jugadors bascos afirmen que no disputaran el partit davant Iran sota el nom d'Euskadi.

L'any passat, a petició dels futbolistes, la selecció basca va passar a ser Euskal Herria en el partit que la va enfrontar a Catalunya a San Mamés. Aquesta temporada, la Federació Basca de Futbol ha decidit tornar a la nomenclatura anterior. Els jugadors han dit que "ells (per la Federació Basca) han pres la decisió de girar cua, ells no han complert la paraula donada i ara són ells els que han de solucionar-ho. Si no és així, nosaltres no jugarem el partit. I d'ells serà la preocupació".

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#26 Catalans:Catalunya", BCN, 14/11/2008 - 17:10

Quina sana enveja dels collons dels esportistes bascos!!! No trobes Pablo Gasol, Juanqui Navarro, Xavi Hernández, Puyol, Pedrosa??Ens fan falta Oleguers!!

#25 CATALUNYA ÉS ESPANYA; toma integritat!!!!, BCN, 14/11/2008 - 13:31

pep (manresa), CATALUNYA ÉS ESPANYA; toma integritat!!!! Els nacionalistes sou uns descerebrats. ISABEL CASTILLA FERRAN D'ARAGÓ = ESPANYA.

#24 Xavi, La Seu d´Urgell, 14/11/2008 - 12:46

Els que diuen que envegen els "collons" que tenen els nacionalistes a Euskadi malauradament envegen una altra cosa més greu: la coacció , el racisme , el terror i les pistoles.

#23 Ferna, BarCelOna, 14/11/2008 - 12:21

Desde la profunda discrepancia, que digan lo que les salga de donde sea.
Pero el tufo imperialista que destila mucho nacionalmo vasco y catlán da asco. Saber historia "Jac de Mais" es denunciar esto: Navarra, Valencia, Aragón, Baleares, dejadlas en paz

#22 Albert, BCN, 14/11/2008 - 12:00

Veig que poca gent te idea....el k passa es k amb la selecció d'euskadi i juguen molts jugadors navarresos como llorente, aranzubia, orbaiz o gurpegui...llavors volen que si reflecteixi toota la comunitat euskaldun no sols la comunitat autonoma basca