Publicitat
Esports · 3 de Novembre de 2009. 17:18h.

Els nous 'galàctics' pagaran més impostos

Una esmena als Pressupostos augmentarà la tributació del 24% al 43%

Els nous 'galàctics' pagaran més impostos

Cristiano Ronaldo i Florentino Pérez, el dia de la presentació del portugués

ICV i el BNG han tancat un acord amb el PSOE per incloure una esmena als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) perquè tots els esportistes d'elit de nacionalitat estrangera que no tinguin nacionalitat espanyola i que fitxin per algun club estatal tributin un 43% d'IRPF en comptes d'un 24% com fins ara. La mesura no afecta als jugadors fitxats aquest passat estiu com ara Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic o Kakà.

El portaveu ecosocialista al Congrés, Joan Herrera, ha destacat que “hem aconseguit acabar amb una situació insòlita: els clubs de futbol fitxen futbolistes d’elit utilitzant un mecanisme fiscal previst per al fitxatge de científics. A partir de l'any que ve, tots els futbolistes d'elit que fitxin per clubs de l'Estat deixaran de tributar al 24% i passaran a fer-ho al 43%.

En el seu dia, el Govern espanyol va aprovar un règim fiscal determinat per aquells treballadors estrangers que establien la seva residència fiscal a Espanya amb motiu d’un contracte laboral. L’executiu espanyol va fer aquesta diferenciació entre estrangers i no estrangers pel que fa als impostos amb la intenció d’atraure així a Espanya els directius de les multinacionals i amb ells les seus de les seves empreses.
 
“L’experiència ha demostrat que aquestes expectatives no s’han complert i que aquest benefici l’utilitzen els clubs de futbol per fitxar jugadors estrangers amb sous altíssims”, ha dit Herrera alhora que ha volgut deixar clar que aquests esportistes “són residents com qualsevol altre esportista, treballador, autònom a qui se li aplica la tarifa general de l’IRPF i no existeix una justificació perquè persones amb uns ingressos altíssims tinguin aquest benefici fiscal per sobre de la resta”.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 joan, manresa, 03/11/2009 - 19:26

Els "Nous"?.I també els " Vells".No et fot.Sr.Herrera prou ya de pupulisme del barato.Siguem realistas..¿ Com pot un pensionista,prejubilat de 10anys,i amb una pensió neta de 1450E,se li --ROBA--quasi el 18% de IRPF,i haber de callar..?i ells el 24%

#3 Ricard, Reus, 03/11/2009 - 19:24

Pobrets... Quina pena fan!. Els que cobrem menys de 600.000€/anys... La immensa majoria de currants/autònoms i empresaris del país, ja hi estem subjectes. Ja està bé de favoritismes a les grans fortunes. Salut.

#2 Guillem, Barcelona-Les Corts, 03/11/2009 - 17:46

I tots els xinesos que obren restaurants, basars, tots a cent...també pagaran l'IRPF del 43% o el seguiran tenint rebaixat?? Aixx Herrera, que el vostre ressentiment social no us deixa veure quins són els problemes reals del pais...

#1 Pol, Barcelona, 03/11/2009 - 17:36

Ibrahimovic, Keita. Alves, Messi, Yaya Toure, Henry, Chigrinsky, Marquez...no pagaràn més?