Publicitat
Esports · 26 de Juliol de 2010. 21:57h.

Enginyeria financera a can Barça

El resultat que va donar Sala i Martín no coincideix amb l'auditoria

Enginyeria financera a can Barça

Laporta con Sala i Martín, en una imagen de archivo

El Barça, que va presentar el 30 de juny un benefici net de 11,1 milions d'euros -les dades encara no estaven auditats-, haurà de reformular els seus comptes, després de conèixer els resultats de l'auditoria del balanç tancat per l'anterior junta directiva, que ofereixen ara un signe negatiu, segons ha revelat el secretari de l'equip directiu, Toni Freixa.

Al marge de l'auditoria oficial del club, la de Deloitte, la junta de Sandro Rosell ha encarregat un segon informe, una due diligence, que està realitzant l'empresa KPMG. Aquests números trigaran una mica més i es presentaran durant el mes de setembre.

Freixa, que és també portaveu de la junta directiva del FC Barcelona, ha assegurat que els resultats de l'auditoria econòmica feta per Deloitte, que realitza les auditories del club des de fa set anys, manifesten que en comptes d'un balanç positiu com el que va presentar l'antic tresorer, Xavier Sala i Martín, de 11,1 milions d'euros, hi haurà un balanç "negatiu".

El portaveu, que no ha proporcionat xifres, ha assegurat que "a la vista dels resultats, hi ha excepcions i incerteses. El balanç que es va presentar com a positiu, segur que és negatiu", ha manifestat. Per això, la nova junta del president Sandro Rosell es veurà obligada a reformular els comptes una vegada es conegui el balanç de la passada campanya, en què segons els números de l'ex tresorer Sala i Martín es va aconseguir el rècord històric d'ingressos.

No obstant, ha assegurat que no hi ha perill de fallida.  "El Barça", ha afirmat, "és un club molt gran, amb molts recursos i mai podrem entendre que la situació sigui greu. No sé si demà, però segur que el dia de l'assemblea es tindran les noves comptes. Les excepcions es podran quantificar, les incerteses potser no. Però sí se sabrà per què canvien aquests números del criteri de la junta sortint al criteri de l'auditor", ha dit.

Toni Freixa no ha volgut comentar si els anteriors directius haurien de respondre patrimonialment. "Quan es conegui la formulació dels comptes, llavors es determinarà", ha manifestat. També ha indicat que la reformulació financera no incidirà en el pressupost que l'entitat té destinat per a fitxatges, xifrat al voltant dels 50 milions nets.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#22 MARC-SABATES.COM, REPUBLICA CATALANA DEL BARCA//*//, 30/07/2010 - 15:01

El grup Laporta és el millor que el Barça és tingut .
MARC-SABATES.COM

#21 Montecristo, Illa d'If, 28/07/2010 - 11:00

"Els bons economistes treballen a gran empreses, els dolents donen classes i són tertulians"

#20 toni, barcelona, 28/07/2010 - 04:24

El mismo martin reconoce 200 millones de deuda y se queda tran tranquilo. que terrenos son esos que se vendieron? quien los ha de -supuestamente- pagar?

#19 MARC-SABATES.COM, REPUBLICA CATALANA DEL BARCA //*//, 28/07/2010 - 02:23

Visca Xavier Sala i Martin
Visca Joan Laporta
Visca Barça de Catalunya //*//
MARC-SABATES.COM

#18 Xavier, SPB, 27/07/2010 - 15:09

Te alumnes.. i deixebles!. 3 cops guardonat amb el "Distinguished Teacher in Graduate Economics" a Yale, no pas a l'Autonoma...Es autoritat mundial en creixement economic. Si jutjeu a la gent pel color de la jaqueta, que feu amb el Mr.Bean de president