Publicitat
Esports · 23 de Juny de 2012. 22:43h.

Espanya es desfà de França

Cristiano Ronaldo espera a la semifinal

Espanya es desfà de França

Xabi Alonso

La selecció espanyola ha aconseguit classificar-se per les semifinals de l'Eurocopa després de vèncer per la mínima a França. Dir que el partit va ser avorrit seria passar-se de generós. Si en comptes d'uns quarts de final de l'Eurocopa s'hagués jugat un partit de regional ningú no hagués notat la diferència.

En la primera part Espanya ha tingut el control total de la pilota. Els francesos tot just han centrat alguna vegada amb perill a l'àrea de la Roja, els defensors no han tingut cap tipus de treball. Casillas portava molt temps sense tenir 45 minuts tan plàcids.

Espanya, per la seva banda, es limitava a esperar la seva oportunitat, que ha arribat després d'una gran jugada de Jordi Alba que ha rematat Xabi Alonso de cap arribant des del darrere. Abans hi havia hagut un possible penal a Cesc que l'àrbitre no ha assenyalat.

Malgrat tot, el partit ha estat força avorrit, ja que Espanya -que ha jugat sense davanter centre- es conformava amb tenir la pilota sense crear perill. L'absència d'un ariet també impossibilitaven contres. Els francesos, per la seva banda, es limitaven a perseguir sense èxit la pilota.

A la segona part, el partit ha seguit la mateixa tònica. Espanya tocava sense perill en horitzontal i França es replegava enrere. Malgrat tot, els gals han posat la por al cos als espanyols amb una rematada de cap i Del Bosque ha decidit moure la banqueta.

Pedro i Torres han saltat al camp i el partit ha semblat animar-se per moments, però ha estat un miratge. L'encontre ha tornat aviat a les vies del avorriment, amb l'única atractiu del resultat per la mínima. França ha acumulat davanters, però ha estat incapaç de xutar a porta. Ja en el temps de descompte Xabi Alonso ha sentenciat en transformar un penal sobre Pedro.

Publicitat
Publicitat

67 Comentaris

Publicitat
#34 CarlesSansVidal, Barcelona (España), 24/06/2012 - 20:49

Ganan estos jugadores, muchos del Barsa, tanto mundiales como eurocopas, lo que demuestra que el endiosamiento de Guardiola no tiene sentido alguno: estos jugadores del Barsa, y del resto de España, ganan tanto con un entranador como con otro.

#33 Miquel Solé, Barcelona, 24/06/2012 - 20:41

Cervantes va escriure unes bellíssimes paraules del poble català en boca del Quixot. Aquest Sepharat espriuà que ens agermana un altre cop ha donat mostres d'unitat en l'esport. Us deixo el meu blocper si voleu dir quelcom sobre el tema. http://mikelsole.blogspirit.com/

#33.1 Guillem, Albacete, 24/06/2012 - 21:09

"Con buen serviçio vençen cavalleros de España"
és un vers del "Libro de Buen Amor" que en Salvador Espriu va fer servir a manera d'epíleg de "La pell de brau".

Seria un bon slogan per al que ha fet la selecció aquests darrers anys.

#33.2 Guillem, Barcelona, 24/06/2012 - 21:12

Suposo que les paraules del Quixot a què et refereixes són aquestes:

"Barcelona, archivo de la cortesía, albergue de los estranjeros, hospital de los pobres, patria de los valientes, venganza de los ofendidos y correspondencia grata de firmes amistades, y en sitio y belleza, única."

#33.3 Xipolleig, Barcelona, 24/06/2012 - 21:43

Salvador Espriu va morir amargat perquè el seu somni sabia que era una utopia. Cervantes ja constatava en la seva obra les enormes contradiccions entre Catalunya i Castella i si vol parlem de l'"amic " Quevedo de com "estimava" Catalunya i la seva gent, i llavors que se sàpiga ERC no existia.

#32 Xipolleig, Barcelona, 24/06/2012 - 18:01

Sembla que l'odi i la ràbia d'aquests espanyols de Catalunya,pobrets es pensen que a Madrid, a Sevilla o a Múrcia els consideren compatriotes seus, contra Catalunya,els fa escriure conm si estiguessin embriacs veient banderes espanyoles arreu, com el Quixot veia gegants enlloc de molins.

#32.1 Jaume, Badalona, 24/06/2012 - 19:09

Encara estic esperant que fotin a la presó al teu amic Millet, però clar d'ell no parlaràs.

#32.2 Miquel Solé, Barcelona, 24/06/2012 - 20:36

No és ràbia ni odi, Xipolleig. El que passa que jo sempre que vaig a Andalusia, Comunitat valenciana o Madrid em sento com a casa, entre altres coses perquè és casa d'amics i familiars, però per damunt de tot perquè m'hi fam i m'hi faig sentir.

#32.3 Xipolleig, Barcelona, 24/06/2012 - 21:36

Jaume no em dono per al.ludit,és el teu el recurs infantil de molts "espavilats"espanyols de Catalunya de pensar que els que som independentistes defensem a la gent pel fet de ser catalans.Això és més típic dels espanyols.Per cert Millet gran patró de la FAES, ja ho saps ?

#32.4 Xipolleig, Barcelona, 24/06/2012 - 21:40

Amic Miquel, fins aquí podíem arribar !!!.T'has de fer perdonar per ser català ?.Només faltaria que pel fet de ser català t'escanyessin al carrer.
L'enemic de la gent de Catalunya és el sistema político-financer i militar espanyol,que és l'únic que poden votar els amics i veïns espanyols.

#32.5 Joan, bcn, 25/06/2012 - 10:16

Es algo entendible tu posicionamiento amigo Xipolleig. El odio que uno siente, tu caso, tiende a extenderse y distorsionar la realidad. Te gustaria que todos nos odiasemos, pero la realidad es otra muy diferente lejos de tus ojos enfermizos.
Ah, todos somos catalanes. te guste o no.

#32.6 Miquel Solé, Barcelona, 25/06/2012 - 18:20

Sóc d'Espanya i català, d'entre tot aquest univers, parlem-ne. Però no em caso ni amb la mentida, ni amb l'odi ni la ràbia per defensar Catalunya i Espanya. Parlem-ne.

#31 Ferran, Caldes d'Estrac, 24/06/2012 - 16:59

"Espanya es desfà", titular abreujat.

#30 Funcional, BCN, 24/06/2012 - 16:11

Sin discutir sus cualidades como tecnicos, me gustaria verlos entrenar a otros jugadores. Por ejemplo al Alcoyano. Ganar con los mejores jugadores a tus ordenes tiene su merito tambien, pero con malos nunca se gana.