Publicitat
Esports · 16 de Desembre de 2008. 16:51h.

Espanya guanya al rugby

Un tribunal francès barra el pas al reconeixement internacional de la selecció catalana

Espanya guanya al rugby

Un equip de rugby a XV. (Foto: Associació Catalana de rugby a XIII)

Un tribunal de primera instància de París ha tombat els arguments de la Federació Catalana de Rugby (FCR) que demanava el seu reconeixement internacional. La sentència, els arguments jurídics de la qual es coneixeran aquest divendres, dóna la raó a la Federació Internacional (FIRA) i també a la Federació Espanyola (FER). El tribunal francès havia considerat adequada la participació voluntària de la FER, tot i que incialment el plet era entre la FCR i la FIRA.

Els jutges consideren que l'actual FCR no és la mateixa que la de l'any 1934, que va ser membre fundadora de la FIRA, un dels arguments esgrimits per la Federació Espanyola per a aturar el reconeixement internacional de la Federació Catalana, segons ha pogut saber e-notícies. A més, el tribunal condemna a la FCR a pagar 3.000 euros de costes a la FIRA i a la federació estatal. Tant la Federació Espanyola com la FIRA havien demanat 35.000 euros d'indemnització per danys morals, actuació delictiva i costes, però els jutges només han estimat aquest darrer argument. La Federació Catalana estudia ara recórrer aquesta sentència, encara que el seu president, Xavier-Albert Canal, té previst deixar la presidència de l'ens federatiu properament.

Publicitat
Publicitat

70 Comentaris

Publicitat
#70 MARC-SABATES.COM, BARCELONA -NACIO CATALANA //*//, 18/12/2008 - 11:30

Soc Català , no espanyol.
WWW.MARC-SABATES.COM

#69 Ferna, BarCelOna, 18/12/2008 - 10:10

Todo el mundo tiene derecho a expresarse en catalán, si lo desea. Yo no lo hago porque no es mi lengua materna, pero me encanta que se dirijan a mi en catalán, me parece estupendo y para mi es una ventaja cultural. Pero también pido que se me respete a mi

#68 Ferna, BarCelOna, 18/12/2008 - 10:07

Ay, Josep, Josep. Más hablas, más ignorancia demuestras. Veo que tu estancia en Castilla, en lugar de abrirte la mente te ha vuelto más cerril, y es una pena. Abrela, intenta comprender a los demás igual que pides tú, con todo el derecho, desde luego

#67 MARC-SABATES.COM, BARCELONA-NACIO CATALANA //*//, 17/12/2008 - 19:43

Vull que Catalunya //*// pugui competir oficialment com quasevol altre Pais .
SOC CATALA !
MARC SABATES

#66 Pako, Santako, 17/12/2008 - 17:19

Josep, l'us de la llengua pròpia ja está garantitzat, és oficial, s'ensenya a les escoles i la parla més de 12 milions de persones...i Catalunya no es independent; PER TANT NO ENS CAL L INDEPENDENCIA PER RES!