Publicitat
Esports · 4 d'Octubre de 2012. 19:11h.

Estelades sí, 'aguiluchos' no

Els Mossos permetran l'entrada de banderes independentistes al Camp Nou, però no de franquistes

Estelades sí, 'aguiluchos' no

Una bandera franquista, a la diada de la Hispanitat del 2010 a Montjuïc

Els Mossos d'Esquadra ja tenen dissenyat el dispositiu policial de cara al partit entre el FC Barcelona i el Madrid de diumenge. Fonts d'aquest cos ha explicat a e-notícies que el partit està considerat "d'alt risc", però "de la mateixa manera que pugui ser un Barça-Espanyol o una final de Champions".

La diferència, en aquesta ocasió, rau en la crida d'algunes associacions i plataformes per omplir el Camp Nou d'estelades, donant així un major caire polític a la trobada. Al voltant d'això, aquestes fonts han precisat que els policies es regiran pel que estableix la Llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport, que prohibeix l'entrada a l'estadi de "pancartes o banderes que puguin resultar ofensives, que incitin a la violència o demostrin un atac per qüestions de religió, sexe o raça", han explicat aquestes fonts.

Concretament, afirmen que les estelades "no impliquen aquest problema", cas que no es donaria, per exemple, "amb cert tipus de banderes, com poden ser les preconstitucionals". Tanmateix, per criteris de seguretat, si es podria demanar als aficionats que entrin amb una estelada que deixin fora el pal que la sosté.

Els Mossos d'Esquadra han declinat precisar el nombre d'efectius que participaran en aquest dispositiu, però han indicat que aquests serien similars als que treballen en partits similars. En el cas de la final de la Champions de l'any passat, en què jugava el FC Barcelona contra el Manchester United, es van mobilitzar uns 1.500 agents al voltant del camp, aproximadament els mateixos que durant el partit de tornada de les semifinals de la Lliga de Campions entre el FC Barcelona i el Reial Madrid, també el 2011.

Els Mossos s'encarregaran de vigilar tant l'exterior de l'estadi com l'interior, amb l'equip de seguretat del Camp Nou. Seran principalment els efectius antiavalots de la Brigada Mòbil dels que, en col·laboració amb els de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), seran més visibles per a l'aficionat.

El seu objectiu serà evitar problemes d'ordre públic, garantir la seguretat dels assistents dins i al voltant del camp, i el correcte trasllat dels jugadors del Reial Madrid en la seva arribada i sortida del Camp Nou.

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#27 independentisme catala, barcelona, 15/12/2012 - 11:33

pro com es pot ser tant cavernicola portar una bandera com es la feixista que numes a donat opressio al poble catala a un estadi que ha sigut una de les seves primeres victimes per favor jo no entenc com poden seguir algunes persones en segueir
aquesta ideologia

#25 MARC-SABATES.COM, Barcelona Catalunya //*//, 06/10/2012 - 14:48

VISCA LLUIS COMPANYS
VISCA JOSEP SUNYOL
ADEU ESPANNYA
VISCA CATALUNYA INDEPENDENT //*//

#23 Visc a Catalunya, lleida, 05/10/2012 - 14:36

feixistes e independentistes, tot la mateixa merda...

#21 Antonio Peiro, lleida, 05/10/2012 - 09:16

No es preConstitucional, la Bandera con el Aguila de San Juan. http://www.google.es/search?q=foto portada constitucion española 1978

#21.1 Jordi, Teià, 05/10/2012 - 11:38

I hi ha qui encara pretén que seguim sotmesos "in aeternum" a aquesta constitució de l'àliga a la portada!

#20 victor, mollet, 05/10/2012 - 09:14

zampador doncs el primer que s'hauria de fer és prohibir les seleccions nacionals, entre elles l'espanyola. Jo hinestaria d'acord.

#20.1 zampador, Valldolid, 05/10/2012 - 23:36

Estoy de acuerdo