Publicitat
Esports · 27 de Desembre de 2020. 17:06h.

Homenatge a Jacky Ickx al Dakar

Dos catalans participen amb un cotxe que podia haver estat del mític pilot belga

Homenatge a Jacky Ickx al Dakar

La 43a edició del ral·li Dakar es disputarà entre el 3 i el 15 de gener de 2021 a l'Aràbia Saudita. El ral·li començarà i acabarà a Jeddah, la segona ciutat més gran del país. Tot i això, aquesta edició del Dakar tindrà una novetat, el Dakar Classic, una competició paral·lela que es disputarà amb cotxes que van participar a un Dakar previ al 2000.

Com també succeeix en altres curses de cotxes clàssics, aquest ral·li clàssic consistirà en una carrera de regularitat, on l'important no serà qui més ràpid disputi la cursa i abans acabi les diferents etapes, sinó qui més s'aproximi al temps establert per l'organització. El Dakar Classic es durà a terme durant les mateixes dates i compartirà els campaments amb el Dakar. Aquesta nova modalitat de cotxes clàssics obre portes a poder preparar un Dakar amb un pressupost molt més ajustat.

Un dels equips que participarà en aquesta primera edició del Dakar Classic és Roura Lighting Team, format per Juan Roura i Oscar Gonçalves. Són amics i companys de feina i els uneix la passió pel ral·li Dakar i la il·lusió de poder-ne córrer un. "Des de ben petit que estic enganxat al Dakar, a casa meva sempre l'hem seguit", assegura el Juan.

En ambdós casos, serà el seu primer debut en una competició de ral.lis de cotxes. El Juan ve del món de l'enduro i a l'Òscar l'apassionen els cotxes clàssics, però no tenen experiència amb els raids. "Anem amb la L, però volem gaudir al màxim de l'experiència. El nostre objectiu és aprendre, gaudir i intentar acabar la cursa" afirma l'Òscar.

L'equip correrà amb un Toyota Land Cruiser HDJ80 de l'any 1996. "A finals de setembre, ens vam assabentar de la nova modalitat del Dakar Classic. Ens va atropellar la idea i en una setmana vam comprar el Toyota", apunta el Juan. En la preparació del cotxe han disposat de l'ajuda del Rafa Tibau, expert en preparar camions per a córrer el Dakar. Això ha permès obtenir un cotxe amb una alta fiabilitat, element principal per a córrer un ral·li d'aquesta alçada.

Aquesta nova modalitat del Dakar comptarà amb cotxes que van córrer un Dakar previ al 2000. En el cas de Roura Lighting Team, el seu cotxe indica que va estar a punt de córrer el Dakar del 1997, però finalment, no el va poder córrer per una malaltia d'última hora del pilot. Segons el venedor del cotxe, és amb el que havien de córrer el Dakar el Jacky Ickx, una de les grans llegendes de l'automobilisme, i la seva filla Vanina l'any 1997. És un fet que l'equip no ha pogut corroborar, tot i posar-se en contacte amb la família Ickx. Hi ha indicis que així sigui, ja que el volant porta escrit el nom de Jacky Ickx, com també ho fa el seient, que porta brodat el nom de Vanina. "Esperem trobar-nos al Jacky a Jeddah i ens ho pugui confirmar", afirma el Juan.

Com el cotxe no va poder competir en el seu any, l'equip ha volgut commemorar el Toyota que han comprat i l'han pintat amb els mateixos colors, per tal de portar l'essència del Jacky i la Vanina al Dakar i que, 24 anys després, el cotxe pugui córrer i acabar el Dakar.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat