Publicitat
Esports · 31 de Desembre de 2015. 10:30h.

Homenatge a l'entrenador irlandès del Barça

Patrick O'Connell va guanyar la Lliga de la República l'any 1937

Homenatge a l'entrenador irlandès del Barça

Josep Maria Bartomeu i Mike O'Connell, al centre de la imatge

El FC Barcelona ha reconegut la figura de Patrick O'Connell, l'entrenador irlandès amb qui els blaugranes van guanyar l'anomenada Lliga Mediterrània l'any 1937. Es tractava del campionat que disputaven els equips de Catalunya, València i Múrcia -territoris encara sota control de govern republicà- durant la Guerra Civil.

 

O'Connell va aterrar al Barça la temporada 1935-1936 i va aconseguir aixecar el títol de Catalunya i arribar a la final del Campionat d'Espanya. L’inici de la Guerra Civil el va sorprendre de vacances a Irlanda, però ell hi va tornar per exercir la seva tasca.

 

D'aquesta manera, el FC Barcelona dels Escolà, Balmanya, Ventolrà, Zabalo, Pedrol i Munlloch va guanyar l’any 1937 la Lliga Mediterrània, però un any després O’Connell, davant el caos que es vivia aleshores a la Ciutat Comtal, va decidir tornar al seu país.

 

El míster, nascut a Dublin l'any 1887, va tornar a dirigir els culés un cop finalitzada la guerra. El Barça, però, no va ser l'únic equip que va entrenar Patrick O'Connell a Espanya. També es va seure en diversos períodes a les banquetes del Racing de Santander, Real Oviedo, Betis i Sevilla.

 

Un cop acabada la guerra es va reintegrar al Barça i el 1940 va tornar al Betis, equip que va dirigir dos anys i per tercer cop el 1946.

 

L'acte de reconeixement a la figura de Patrick O'Connell va tenir lloc ahir a la 'Llotja President Suñol' de l'equip blaugrana, coincidint amb el partit de Lliga entre el FC Barcelona i el Real Betis. Hi van assistir el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, acompanyat de membres de la Junta Directiva blaugrana, així com de representants de la directiva del Betis, encapçalada pel vicepresident Ángel Haro; de la Fundació Patrick O’Connell i de la Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat).

 

En representació de la família del míster irlandès, hi era el seu nét Mike O'Connell, qui va rebre de mà del president Bartomeu una imatge de l’expedició blaugrana que va formar part del viatge a Mèxic i Estats Units l’any 1937.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#4 Luigi, Barcino, 31/12/2015 - 15:28

Woody Allen :"Me interesa el futuro porque es el sitio donde voy a pasar el resto de mi vida".

#3 Pepet, Sabadell, 31/12/2015 - 13:56

De fet va ser un home valent. El problema català a la guerra civil varen ser les baralles i mala organització dels que havien de lluitar contra el general Franco i enviant la gent al front sense equipament, amb preparació limitada, armament caducat, espardenyes, mocador al coll i gorra de gairell.

#3.1 Pere, Barcelona, 31/12/2015 - 15:23

Es cert. Els malsnascuts dels anarquistes van reventar el bandol republica en benefici dels colpistes. Os sona avui qui es la Cnt que reventa el proces en benefici...dels espanyolistes? Sempre son els mateixos...

#3.2 Pepet, Sabadell, 31/12/2015 - 19:17

Pere, el que em va dir un excomissari polític comunista:
"Quan teníem una reunió amb els de la FAI, el primer que feien era posar les pistoles sobre la taula i en aquestes condicions era difícil arribar a un acord".

#2 Ter, Bcn, 31/12/2015 - 12:27

Que manía con recordar tiempos guerracivilistas! Cuanto masoca hay por ahí !

#1 Pere, Barcelona, 31/12/2015 - 11:32

Ara els trolls del pp i c's entraran a insultar una mica indignats per la paraula...republica