Publicitat
Esports · 31 de Març de 2009. 14:21h.

Homenatge a les primeres dones olímpiques

Proposen que el dia europeu de l'Esport sigui el de l'estrena de les dones als Jocs

Homenatge a les primeres dones olímpiques

Una imatge de l'acte celebrat a la seu de la UFEC

La Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) i la Diputació de Barcelona han signat l'acord de suport per l'assoliment del dia de l'Esport a Europa. En la declaració per escrit presentada al Parlament Europeu, amb data de 17 de novembre de 2008, es va proposar que el dia escollit fos el 14 de maig, en commemoració de la primera vegada en què una dona va participar en els Jocs Olímpics. Això va passar l'estiu de 1900 a París. Però aquesta proposta encara no ha estat aprovada pel Parlament Europeu.

David Moner, president de la UFEC, ha indicat que "a la Unió Europea (UE) li faltava un dia de l'Esport" i ha afegit que "si no es comença a picar pedra no es farà". Per la seva banda, Josep Monràs, el diputat de l'Esport de la Diputació de Barcelona, ha destacat que aquest any es celebra la VIII edició de la Festa de l'Esport, sota el paraigua de la Diputació. Monràs ha indicat que "l'esport és una eina educativa i de lleure, de salut. Però també activa l'economia perquè fomenta l'ocupació, la inversió i la millora d'estructures. Per això cal que l'esport tingui la màxima rellevància possible".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Andreu, Barcelona, 03/04/2009 - 20:22

Tinc entés que el 6 d'abril ja és el dia internacional de l'educació física i l'esport. Quin afany de protagonis-me que tenen aquests polítics.