Publicitat
Esports · 3 d'Agost de 2022. 16:29h.

Indignació indepe contra la tenista Paula Badosa

Perquè no considera el català una llengua, però "el compto igualment"

Indignació indepe contra la tenista Paula Badosa

La tenista empordanesa Paula Badosa ha declarat en una entrevista al canal de Twitter de la Lawn Tennis Association (LTA), la federació anglesa de tenis, que el català no és una llengua. Preguntada per quantes llengües parla, Badosa ha contestat que "parlo l'espanyol, el català... bé, el català no és una llengua, però el compto igualment... i l'anglès".

Badosa, nascuda a Nova York, però que ha viscut a Catalunya; s'expressa a la perfecció en anglès durant l'entrevista, on també es pronuncia sobre les seves preferències en el món del tenis i aspectes de la carrera i de la seva vida.

Les declaracions sobre la llengua han creat indignació entre l'independentisme. El director general de Prospectiva i d'Innovació en l'Acció Exterior, Joan Maria Piqué, ha dit que és "trist veure la ignorància d'una persona que ho ha tingut tot per no ser ignorant".

També ha rebut insults a les xarxes socials i alguns usuaris l'han tractat de "ñorda", "anticatalana", "inculta", "imbècil", "ignorant" i "tros de pepera", entre d'altres. Fins i tot, han demanat que l'Ajuntament de Begur la declari "persona non grata".

Finalment, l'Assemblea Nacional Catalana Sant Feliu de Llobregat ha preguntat a la tenista: "El català no és un idioma? És un dialecte com diuen els feixistes? Si és un dialecte perquè els castellans no l'entenen? Els hi falta res al cervell?".

Publicitat
Publicitat

79 Comentaris

Publicitat
#72 Al, Truyés, 08/08/2022 - 10:18

Yo creo que lo que quería decir es que el catalán no es una lengua internacional sino una lengua regional.

#71 Molt soroll per no res, Girona, 05/08/2022 - 09:15

Es tracta sols de la opinió personal -encertada o no- de la persona que va ser entrevistada, res més, tothom te dret a pensar el que vol, o no?, si aquesta és la seva opnió, doncs cap problema, cadascú amb la seva i punt.

#71.1 Reflexions, Galaxia amunt, 05/08/2022 - 14:09

Anys oi panys lluitant per la llibertat d'expressió però quan surt algú dient el contrari del que pensem ens posem les mans al cap. Al cap i a la fí aquesta noia no és cap filològa.

#69 Dinamarcadelsur, BCN, 04/08/2022 - 18:32

Pues a la chica se le ha escapado una gran verdad.

Aparte del valor cultural y sentimental de esta lengua, el catalán, fuera de su ámbito de uso, no cuenta como idioma pues no tiene relevancia alguna.

El problema viene por parte de los que se creen el ombligo del mundo...

#67 Decebut, bcn (tbn), 04/08/2022 - 17:43

La tercera (y última, por no hacerme pesado). Ni siquiera los escoceses se inmutan porque a su "lengua" se le considere "dialecto":

https://sco.wikipedia.org/wiki/Scots_leid

#66 Decebut, bcn (tbn), 04/08/2022 - 17:37

Lombardo. Si Lombardía fuera como Cataluña, esta sería la lengua oficial de Milán, en lugar del italiano. Sin embargo, se le considera un "dialecto". Y no pasa nada:

https://lmo.wikipedia.org/wiki/Pagina_principala