Publicitat
Esports · 1 d'Octubre de 2010. 22:25h.

Intoxicació o dòping?

El guanyador del Tour manté la seva innocència però 'L'equipe' parla d'una possible autotransfusió

Intoxicació o dòping?

Alberto Contador, en una foto d'arxiu

El tres vegades guanyador del Tour, Alberto Contador, manté que les restes de clembuterol que li va trobar un laboratori de Colònia va ser producte d'una intoxicació alimentària. Però el diari francès L'Equipe indica en la seva edició d'aquest divendres que a l'orina analitzada també es van detectar restes d'un component plàstic que hi ha en les bosses que transporten sang, el que podria indicar que el ciclista de Pinto es va fer una autotransfusió.

El rotatiu assegura que la Unió Ciclista Internacional (UCI) i l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) han encarregat a un grup d'experts que investiguin el cas. Els científics del laboratori d'anàlisi han aplicat un mètode ideat pel doctor Jordi Segura i han trobat a la mostra d'orina de Contador restes de plàstic de bosses de sang. El mètode no està encara homologat.

Però l'aparició d'aquesta substància abonaria la hipòtesi que Contador es va injectar la seva pròpia sang que s'hauria tret en un moment anterior de la temporada en la qual hauria pres clembuterol.

Segons L'Equipe, alguns especialistes pensen que una transfusió de sang pròpia mínima, de menys de 400 mililitres, no deixa rastre de canvis de paràmetres en el passaport biològic de l'esportista.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 ara què?, girona, 04/10/2010 - 06:34

Tots els que es fotien amb Armstrong ara callen. O sigui que ara serà culpa dels analistes. En Contador no, és molt bon noi i ell diu que és culpa de la vedella. Tota la merda que han tirat sobre els altres ara resulta que els espanyols en van plens. Patètics els analistes que surten per la tele.

#1 Jordi, Martorell, 01/10/2010 - 23:25

Si li arriba a passar a l'Arsmtrong no hi haurien tantes contemplacions pero com que li ha passat al Madrileny, es treu ferro a la noticia. Gref lemond ja va denunciar que el de Pinto es dopava, la seva crono al Verbier del 2009 va cantar moltissim en donar una VO2max molt allunyada de la seva real.