Publicitat
Esports · 16 de Desembre de 2008. 19:09h.

La Federació Espanyola recorre a una llei franquista

El règim va prohibir el 1941 totes les federacions esportives no-espanyoles

La Federació Espanyola recorre a una llei franquista

Francisco Franco

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes ha denunciat que la Federació Espanyola de Rugby s'ha emparat "en actuacions del règim franquista" per a evitar el retorn de Federació Catalana a la Internacional. Segons un comunicat que ha emès la Plataforma "l'Estat Espanyol i la Federación Española de Rugby s'emparen en actuacions del règim franquista per impedir el retorn de la Federació Catalana de Rugby a la internacional, de la qual va ser fundadora l'any 1934".

"El Tribunal de Primera Instància de París ha fallat aquest dimarts en contra de la demanda de la Federació Catalana de Rugby (FCR), que demanava la seva admissió dins de la federació internacional d'aquest esport, la FIRA, atesa la seva condició de membre fundador. L'any 1934, la FCR, que ja treballava pel rugbi de casa nostra des de 12 anys abans, va ser un dels 13 membres constituents d'aquest nou organisme internacional, que posteriorment va acceptar la Federación Española de Rugby. Però l'any 1941, el Règim Franquista va prohibir totes les federacions esportives no-espanyoles fent desaparèixer la F.C. de Rugby, argument que han utilitzat des de la Federación Española de Rugby per a demanar que no es reconegués la catalana", afegeixen.

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes "troba inadmissible aquesta actuació de la F.E.Rugby perquè "tot no s'hi val". No pot ser que les lleis i actuacions franquistes serveixin d'argument per les institucions espanyoles (federacions, COE, Consejo Superior de Deportes, Gobierno Espanyol) per negar la presència catalana als organismes internacionals".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 Wasaman, Lleida, 17/12/2008 - 21:55

Josep! T'informo que el teu model de pais (Islandia) ESTA EN QUIEBRA! Pero a tu aixo t'es igual, mentre's tothom parli catala...no?Una cosa es no creure en la llibertat de les persones (com tu i molts), pero encara es pitjor voler entrar en quiebra

#19 Josep, Barcelona, 17/12/2008 - 09:13

Islàndia, per exemple, és un país amb un nivell de vida molt alt on els qui s´hi volen quedar de debò tenen les portes obertes. La condició sine qua non, però, és molt clara: aqui no volem ningú que no parli la nostra llengua. És el seu dret.

#18 Josep, Barcelona, 17/12/2008 - 09:11

Diversos països europeus amb llengües molt minoritàries tenen aquesta política amb els immigrants. Faciliten molt l´estada al país però a canvi qui hi va s´ha de comprometre de facto a aprendre la llengua.

#17 Josep, Barcelona, 17/12/2008 - 09:10

Em fa molta gràcia quan llegeixo això de la "immersió lingüistica obligatòria", com si aquí fossim una excepció. A Finlàndia (país europeu) als immigrants els donen 6 mesos per adaptar-se a la llengua del país, el finès. I si no, bon vent!

#16 Josep, Barcelona, 17/12/2008 - 09:08

En el seu dia es va pensar -no sense encert- que Miquel Roca Junyent era la persona més capacitada per presidir el govern espanyol. Fins i tot els més reaccionaris hi estaven d´acord. Però, és clar, es va imposar allò de "lástima que sea catalán".