Publicitat
Esports · 25 de Gener de 2022. 14:10h.

La Generalitat només ofereix a Aragó "col·laborar" amb els Jocs d'Hivern

Patrícia Plaja: "És una candidatura impulsada i liderada des de Catalunya"

La Generalitat només ofereix a Aragó "col·laborar" amb els Jocs d'Hivern

El Govern de la Generalitat ha explicat aquest dimarts, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, que Catalunya ofereix a Aragó "col·laborar" pels Jocs Olímpics d'Hivern. "La nostra candidatura està oberta a col·laboracions amb altres territoris que puguin desenvolupar aquelles disciplines que no es puguin desenvolupar a casa nostra", ha manifestat la portaveu, Patrícia Plaja.

Plaja ha remarcat que "aquesta és una candidatura impulsada i liderada des de Catalunya". "Tot el respecte a les declaracions que es venen fent, però jo els hi trasllado el posicionament d'aquest Govern", ha afegit, en referència a les paraules del president d'Aragó, Javier Lambán, que va assegurar que "o anem junts o no hi haurà Jocs Olímpics".

La portaveu ha afirmat que "no hi ha cap intenció ni cap interès d'obrir cap polèmica amb ningú". "Sempre hem dit el mateix, Catalunya té un gran potencial amb els Pirineus catalans i la marca de Barcelona a nivell internacional", ha justificat.

Plaja ha insistit que "creiem que és Catalunya qui ha d'impulsar aquesta candidatura", ja que considera que "són importantíssims i creiem que seran bons pel país". Sobre la consulta pels Jocs d'Hivern, ha explicat que, tot i que, "es farà només a la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran, s'escoltarà i es treballarà amb tot el territori afectat".

Publicitat
Publicitat

47 Comentaris

Publicitat
#33 Patumeiro, Sant Patumet, 26/01/2022 - 14:13

La candidatura se deberia denominar "PIRINEO ESPAÑOL 2030". Y q echen pus por la boca si no les gusta, porque es la verdad.

#32 Telamarinera , Vng, 26/01/2022 - 11:13

Aragon tuvo un presidente muy afín a Cat, Iglesias; harto de Maragall, esa colaboración la dejó, saturado de ninguneo .
La candidatura debería ser: “Pirineos, casa de todos” (Aragon, Andorra, Vll d’Aran, y la parte francesa.).

#31 Juan, Sabadell, 26/01/2022 - 09:19

¿Barcelona capital de Juegos de Invierno, cuando en enero sus playas están llenas?
Después se quejan del centralismo de Madrit. ¿No sería mejor capital Viella, aunque solo sea porque ahí está la una de las mejores estaciones de esquí de los Piírineos?
¿No podrían ser juegos Viella-Jaca, en cuyas comarcas se llevarían a cabo?

#30 Marta, Girona, 26/01/2022 - 08:37

Amb aquesta putrefacció moral, aquests Jocs no es celebrarán

#29 no soy nadie, barcelona, 26/01/2022 - 08:29

Este tipo de actitudes no son normales, por mucha chulería y supremacismo que destilen, tiene que haber algo más que no nos cuentan, alguna jugada maestra o no tanto, porque no se entiende de otro modo