Publicitat
Esports · 23 de Juny de 2017. 08:32h.

La Plataforma ProSeleccions acusa Àngel Ros de "provocar la població"

L'entitat critica l'alcalde de Lleida per convidar la selecció espanyola i rebutjar el referèndum

La Plataforma ProSeleccions acusa Àngel Ros de "provocar la població"

El president de la Plataforma Proseleccions, Xavier Vinyals, amb el secretari general de l'Esport, en una foto d'arxiu

La Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes ha enviat una carta oberta a l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, per retreure-li que l'Ajuntament de Lleida aprovés una proposta de Ciutadans per convidar la selecció espanyola de futbol o la sub-21 a jugar un partit al Camp d'Esports. La decisió va arribar en el mateix ple que aquests tres partits van rebutjar cedir espais municipals per al referèndum del pròxim 1 d'octubre.

L’entitat presidida per XavieR Vinyals es es pregunta “si potser aquestes són mesures socials especials que milloraran la vida dels lleidatans i si la federació espanyola pagarà per venir a Lleida a jugar, que bé podria” i afegeix: “Però Sr. Ros, i per què no altres mesures socials de l’estil com convidar la Monarquia i l’Exèrcit espanyol a presidir una desfilada militar el pròxim 12 d’octubre al Gran Passeig de Ronda?

La Plataforma ProSeleccions considera que aquestes mesures “semblen preses per provocar a la majoria de la població, més que per ajudar ningú fora de vostè mateix” perquè, segons exposa, “no són dos acords qualssevol ni deslligats l'un de l'altre”.

“La selecció espanyola de futbol -assenyala- és la que més fa visible aquell dret que Catalunya no té. O millor dit, té però no li reconeixen sota amenaces 'legals' de tota mena. Una legalitat que només es basa en la força i en el fet de saber que l’altre no té cap àrbitre o jutge a favor”.

“Tot i que els jugadors catalans i el seu estil de joc són els que van convertir la selecció espanyola en una selecció guanyadora, ni els clubs ni la federació catalana tenen cap poder de decisió sobre la Roja ni la seva existència els aporta nous patrocinis o ingressos. Però millor no votar sobre aquest tema, oi?”, remarca.

“Per què no fer servir el ple per demanar el suport als esportistes catalans per poder participar en les competicions internacionals? Sr. Ros, us heu preguntat mai quins serien els beneficis de tenir una selecció catalana reconeguda internacionalment? O us ha arribat mai la llista de greuges que pateix l'esport català pel fet d'estar sota la "tutela" espanyola?“, li demanen.

L’entitat manifesta que “no són greuges en abstracte, afecten de ple a les entitats esportives de Lleida i als seus practicants. Les bones paraules dels dirigents espanyols envers l’esport català, que a vostè sabem que el visiten ben cofois, només persegueixen un interès clar: que els seguim aportant jugadors, instal·lacions i beneficis”. “L’esport català com a tal, per a ells, no existeix i no se li reconeix cap altra mèrit que el de col·laborar als èxits de les seleccions espanyoles -entre altres raons perquè Espanya manté una llei que permet sancionar a qui es negui a jugar amb la selecció espanyola quan se’l convoca-“, afegeix.

Finalment, la plataforma apunta que “sí, la Roja de la qual vostè se’n declara tan admirador, és l’expressió màxima de tot això. És alhora l’expressió màxima d’un futbol professional de salaris extraordinaris -¿no recorda que la darrera prima que van oferir als jugadors si guanyaven el mundial va ser de 720.000 €?- i de poca austeritat en la despesa que potser vostè ha decidit que és l’exemple a seguir a la seva Paeria”.

“I respecte a impossibilitar que els lleidatans votin al referèndum, sens dubte és la seva ‘esportiva’ manera d’evitar parlar de tot allò que podrem fer els catalans quan tinguem un estat propi, inclosa la possibilitat de participar a Campionats d’Europa, del Món i als Jocs Olímpics. Però no pateixi, quan arribi el dia del primer partit oficial que enfronti la Roja i Catalunya, nosaltres el convidarem....i comprovarà que va pagar la pena que els catalans votessin en referèndum, perquè serà una festa”, conclou.

41 Comentaris

Publicitat
#32 Vlac, Barcelona, 25/06/2017 - 13:21

Como duele la sensatez y el sentido común a los supremacistas !!!!!!!!!

#31 Galba, Bcn, 23/06/2017 - 19:16

Imaginat que ve La Roja i omplen el camp, seria terrible.

#30 G.BELLALTA, CIUDAD DEL VATICANO ( ROMA ), 23/06/2017 - 18:53

Figueras esto esta apuntito

#29 Flanagan, Can pixa, 23/06/2017 - 18:17

Dos vividores mas,menudo cortijo se han montado en cinco años con el proces.

#28 Culerdo, Basilea, 23/06/2017 - 15:59

Oye, veo muchas entidades de estas de chupar del bote, no?????