Publicitat
Esports · 28 de Novembre de 2017. 10:46h.

La politització del Barça

Creen un Comitè de Defensa de la República que "ben aviat" farà les seves primeres accions

La politització del Barça

Pancarta de l'ANC al Camp Nou (Foto: @assemblea)

Socis i seguidors del FC Barcelona han creat un Comitè de Defensa de la República perquè creuen que "cal articular un espai d'acció per a la democràcia, la llibertat i les nostres institucions" i han anunciat que "ben aviat comunicarem les nostres primeres accions".

Així ho han explicat en un comunicat on exposen que aquest CDR serà "un espai de mobilització bastit des de la pluralitat interna innata al nostre club i en els valors tan profundament arrelats del FC Barcelona; un espai de treball per a tot allò en què creiem i que és indestriable de la nostra vida com a barcelonistes".

Els impulsors conviden "qualsevol grup, penya, plataforma, soci, de dins del club o de l'entorn del club o del país" a sumar-se a aquesta iniciativa per "enfortir aquest CDR i per vertebrar, en paral·lel a l'acció institucional del Club com a entitat, l'ànima democràtica, cívica i compromesa amb la catalanitat del FC Barcelona".

També manifesten que el Barça i la seva massa social "han d'estar a l'altura del nostre compromís democràtic i amb el país". "Això obliga el Club, l'entitat i els seus directius a no amagar-se darrere xantatges impropis de sistemes democràtics o de contractes mercantils que desposseeixen el futbol i els seus clubs de la seva ànima esportiva i social", afegeixen.

Finalment, recorden que "ni al Club ni a la massa social no ens va fer mai por ser al capdavant de les reivindicacions nacionals" i subratllen que "la Dictadura de Primo de Rivera clausurà el camp de Les Corts per haver xiulat l'himne espanyol en un partit amistós; les tropes franquistes van afusellar el nostre President Josep Sunyol l'any 1936; i durant la negra nit del franquisme, el FC Barcelona era la llibertat negada, era el poble negat, era la bandera negada".

"Quan pensàvem que aquella època de vergonya i repressió formaven part del passat, han tornat, amb la intensitat de sempre. I així, de nou, presos polítics: un president de Catalunya altra vegada a l'exili, juntament amb mig Govern, i un vicepresident i l'altre mig Govern empresonats a presons espanyoles, juntament amb els líders d'una societat civil exemplarment cívica, pacífica i democràtica", conclouen.

Publicitat
Publicitat

73 Comentaris

Publicitat
#34 Protágoras, bcn.España, 06/01/2018 - 13:22

Hay que aprender de Francia. Cuando se produzca una pitada al himno nacional o o se utilice el campo de fútbol para hacer apología del odio contra España se cierra el campo un par de meses y se termina la broma. Francia es una democracia que se hace respetar, España debe hacerse respetar también. Las provocaciones no deben quedar sin respuesta.

#33 Mefisto, BARCELONA, 29/11/2017 - 10:48SUPOSO QUE SERÀ "ALGUNS SOCIS DEL BARÇA CREEN UNS CDR ...". SI HO FA L CLUB, JA VEIG EL RUC DEL BARTOMEU CANTANT DESVANT UN JUTGE.

#32 Eulalia, Barcelona, 29/11/2017 - 09:56

Es molt penós el que està passant en aquest país i la merda que ens han fotot al cap a tots. El Barça està permetent que molts socis marxin, doncs apa, jo també marxaré. He trigat massa. Fins als mismíssims de la república catalana de fireta.

#31 oriol , Manresa , 28/11/2017 - 22:34

La cantitat de imbécils que volen sortir a la tele i als diaris a compte del proces es astronómica. Tothom vol el seu minut de gloria, en realitat el seu minut de ridicol

#30 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 28/11/2017 - 18:31

"de nou, presos polítics: un president de Catalunya altra vegada a l'exili" No hay peor ciego que el que no quiere ver. Tenéis políticos presos por haber intentado dar un golpe de Estado, que no es moco de pavo. Y Ratemont y los suyos huidos lo que debería daros es vergüenza en lugar de defenderlo. Al menos los otros han dado la cara.