Publicitat
Esports · 9 d'Abril de 2010. 19:15h.

La presidència d'honor de Cruyff és il·legal

Laporta s'empesca aquesta figura honorífica malgrat que vulnera els estatuts

La presidència d'honor de Cruyff és il·legal

Una imatge de l'acte de nomenament de Cruyff com a president d'honor del Barça

El nomenament de Johan Cruyff com a president d'honor del FC Barcelona és nul de ple dret, segons diverses fonts jurídiques consultades per e-notícies. La figura del president d'honor no està contemplada en els estatuts de l'entitat i la junta directiva no té atribucions per crear un càrrec o òrgan unipersonal, malgrat tingui la consideració d'honorífic.

El director general corporatiu, Joan Oliver, va remetre a l'article 16 per justificar la decisió de la junta presidida per Joan Laporta quan va anunciar la presidència d'honor de Cruyff. Però aquest article només diu que la directiva "pot distingir les persones físiques i jurídiques que així ho mereixin amb el nomenament de membres de mèrit o d'honor". En cap cas s'afegeix que aquests membres de mèrit puguin adquirir el rang de president honorífic tal i com recull l'acta de la directiva en què es va decidir l'aprovació.

D'altra banda, l'article 29, que fa referència a les competències de la junta directiva, determina que els directius blaugrana poden realitzar "la creació d'òrgans que participin i col·laborin amb la junta directiva, en forma de comissions o seccions", però en cap cas els atribueix la potestat de crear càrrecs o òrgans unipersonals.

Pel que a fa a les funcions pròpies del president de l'entitat, una d'elles és la de "la plena representació del FC Barcelona i la junta directiva davant de tercers".

En el cas del Reial Madrid, els estatuts del club si permeten a la junta directiva atribuir funcions honorífiques a les persones que ho considerin oportú. Per aquesta raó Alfredo di Stéfano és el president d'honor del club blanc.

Per la seva banda, fonts oficials del club han assenyalat que la presidència d'honor de Cruyff "no vulnera els estatuts" i han afegit que no és la primera vegada que es fa una distinció d'aquest tipus perquè "en el seu moment es va considerar membre d'honor del Barça amb el rang de soci número 1 a Joan Gamper".

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 MARC-SABATES.COM, Barcelona NACIO CATALANA, 11/04/2010 - 02:22

Joan Laporta i Estruh és el millor president del Barça de tots els temps .

#17 Jordi, CAT, 10/04/2010 - 16:04

Una gran majoria està amb el Laporta. Feu-vos fotre madridistes. Res no podeu contra el Barça.

#16 Maria, BCN, 10/04/2010 - 14:00

Res pitjor que un Laporta, és un Laportista. Heu llegit la revista Lecturas, mireu-la i tots aquests que feu marketing viral pro Laporta pagats des del club, us fotreu un fart de riure. Per cert, que fals ets laporta. Avui toca guanyar al Madrid 2-4.

#15 José Tomás, Bcn, 10/04/2010 - 12:59

Yo haría recogepelotas de honor a Sabatés, se lo merece. Laporta no te olvides de nombrarle antes de irte.
A Olivé espía de honor, A Sala Martín chaquetas de honor, a Ferrer tragadero de honor, A Godall desaparecido de honor y a Flavia lo que tu quieras

#14 Pibito, Barcelona, 10/04/2010 - 11:00

Cruyff es uno de los jugadores más sobrevalorados de la historia del futbol. Eso si, creo estilo en los saques de banda, y como entrenador tenia un ramo en el orto.