Publicitat
Esports · 24 de Setembre de 2009. 16:27h.

La successió al Barça enfronta els dos sectors de la junta

Laporta s'inclina per Xavier Sala i Martín, però la resta prefereix Jaume Ferrer

La successió al Barça enfronta els dos sectors de la junta

Jaume Ferrer i Joan Laporta, en una imatge d'arxiu

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, va assegurar a la darrera assemblea de compromissaris que el que necessitava el club era un "relleu tranquil", en referència a les properes eleccions de la primavera de 2010. Però fins ara tot l'enrenou mediàtic al voltant de les eleccions ha estat, precisament, generat per la mateixa junta directiva blaugrana. L'anomenat entorn, per contra, no s'ha bellugat públicament i les declaracions de persones que podrien encapçalar una candidatura han estat pràcticament inexistents.

Ara mateix, la directiva que presideix Joan Laporta està vivint un autèntic tsunami per decidir qui serà el candidat continuista. L'onada, que va prenent cos amb el pas dels mesos i que s'ha engreixat amb l'episodi sobre l'espionatge a quatre vicepresidents, enfronta al mateix Laporta i a bona part dels seus directius. El passat mes de febrer, Alfons Godall va renunciar a ser el delfí de Laporta. Godall, amic íntim del president des dels temps d'estudiants, era l'opció preferida per aquest i la seva renúncia va originar un autèntic enrenou que encara dura a les oficines del Camp Nou.

La reacció de Laporta va ser nomenar com a directiu a Xavier Sala i Martín, el passat 24 d'abril, malgrat les reticències de bona part de membres de la junta, què ja intuïen en aquest acte una forma de promoció de l'economista en contra de les seves pròpies ambicions presidencials. Els directius que havien superat el vot de censura de juliol de 2008, i que van iniciar el projecte al juny de 2003, d'alguna manera se sentien traïts per la decisió del president de la institució.

De fet, Sala i Martín només gaudia del suport del mateix president, i dels vicepresidents Godall i Rafael Yuste per esdevenir el candidat continuista, i aquesta circunstància no ha canviat amb el pas de les setmanes. Davant la situació d'enfrontament per al tema successori, Godall ha reconsiderat la seva posició inicial a no participar del proper període electoral i ha donat un pas endavant. Si finalment es torna a l'origen, i Godall accepta ser el candidat continuista, pel camí hauran quedat les esperances de Jaume Ferrer, el vicepresident de màrqueting i media, que en el pols amb Sala i Martín tenia el vist-i-plau de la immensa majoria de la junta directiva. O això o encapçalar una altra candidatura, amb els suports que ara pugui tenir a la junta, però sense el paraigua de Laporta.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 marc, catalunya, 25/09/2009 - 11:47

e- noticies botiflers convergents d la punyeta vende patrias k sino no cobren fins a 3 noticies o 4 contra en laporta sino s x desprestigiar i desestabilitzar al barça i al seu president xo no ns enganyeu botifleeeeeeeers

#16 un altre, cor de catalunya, 25/09/2009 - 02:43

segur que han sigut els del CNI o la Guardia CIvil, que volem ensorrar al Barça i Catalunya i no volem a un president tant curós i honest com el Laporta i el que digui el contrari es un fatxa o un botifler

#15 MARC-SABATES.COM, REPUBLICA CATALANA DEL BARCA//*//, 24/09/2009 - 23:39

Visca Joan Laporta
Visca Barça i Catalunya lliure 2010
MARC-SABATES.COM

#14 Pijoan, Cubelles, 24/09/2009 - 20:26

Els dos sectors enfrontats son UNIONISTES i van per fer el llit. L'UNIONISME SOCIOVERGENT no suporta que Laporta, no doni suport a MAS i CiU i si al INDEPENDENTISME. Des de el Periodico avui i des de la Vanguardia demà, l'enpastifaran tan com podran.

#13 Daniel, Barcelona, 24/09/2009 - 20:07

Tens raó Tessa, el Laporta ha estat el millor president en molts anys,però això tampoc és un gran elogi. Es possible que algú es dediqui a treuere draps bruts...per això es fan les "investigacions", per després llençar la merda quan convé.