Publicitat
Esports · 6 d'Abril de 2018. 17:31h.

La UEFA expedienta el Barça pels globus grocs

El Reglament Disciplinari prohibeix llançar objectes al terreny de joc

La UEFA expedienta el Barça pels globus grocs

El Comitè de Control, Ètica i Disciplina de la UEFA ha obert un expedient sancionador al Barça pel llançament de globus grocs al terreny de joc durant el partit Barça-Roma que es va disputar el passat dimecres. El màxim organisme europeu del futbol estudiarà el pròxim 31 de maig si el club blaugrana ha de ser sancionat o no per l'acció. L'article 6.2 del Reglament Disciplinari de la UEFA prohibeix llançar objectes al terreny de joc.

L'acció, que va ser promoguda pels Comitès de Defensa de la República del Barça, va consistir a inflar i enarborar globus grocs durant el minut 17.14 de partit per reclamar "la llibertat dels presos polítics". Centenars d'aficionats van secundar l'acció responent a la crida del CDR mostrant globus grocs mentre cridaven "llibertat".

Aficionats blaugranes van denunciar a través de les xarxes socials que la seguretat del Camp Nou no els permetia entrar globus grocs a l'estadi. Els membres de seguretat van argumentar que era "per motius de seguretat, ja que si cauen a la gespa, el club podria rebre una sanció". Tot i els intents del club d'evitar la sanció, alguns globus van precipitar-se al terreny de joc i ara el Barça afronta l'obertura d'aquest nou expedient. 

El Comitè de Disciplina de la UEFA ja va sancionar amb una multa de 150.000 euros per l'acumulació d'expedients pel que fa a l'exhibició de banderes estelades durant els partits de Champions de la temporada 2015/2016.

Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Sarola, Castelldefels, 07/04/2018 - 16:32

La UEFA hauria de clausurar aquest camp. El F.C. Bacelona ha fet costat al regim Nazi-Kumbayá, no ho oblidarem.

#8 patumeiro, Sant Patumet, 07/04/2018 - 12:12

Q jueguen con el Atletico Tractoria, expulsados de todas las competeciones.

#7 Alejandro, Barcelona, 07/04/2018 - 09:59

Da lo mismo cuantas veces lo sancionen. Ellos, los indepen , creen ser los únicos autorizados del mundo para saltarse cualquier norma o ley se les antoje saltarse, creen tener poderes plenipontenciarios para hacer en todo momento lo que les de la gana ahora, mucho cuidado con saltarse SUS normas pues ahí ya cambia la cosa.

#6 Pep, Sevilla, 07/04/2018 - 02:24

Para cuando un Referendum para decidir si dejais la liga del Estado Opresor ? . Os aseguro que la Constitucion no lo impide, ni la Guardia Civil ira a quitar urnas, de hecho es legal totalmente, al ser una entidad deportiva privada.

#5 Alguien, BCN, 06/04/2018 - 23:20

Es lo que pasa si las sanciones son de risa, estilo tal compañía ha robado 10 millones, pues multa de 1000€... las multas deben doler y no ser una pequeña parte de los ingresos.