Publicitat
Esports · 22 de Febrer de 2011. 15:15h.

La UFEC insta el Govern a no tancar l'aixeta

"No es pot tallar de soca-rel l'ajut que l'administració pública fa a les federacions"

La UFEC insta el Govern a no tancar l'aixeta

David Moner, al costat d'Eusebi Cima, al míting final de CiU

El president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), David Moner, ha fet pública una carta on explica què és l'entitat que presideix i un document adjunt en el qual fa balanç de les actuacions realitzades. El dirigent esportiu ho ha justificat perquè "últimament s'ha qüestionat l'actividad de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya segurament per desconeixement, i més que res voldria fer una reflexió del que és la Unió actualment".

En la carta es recorda que va ser "creada per Pompeu Fabra l'any 1933" i que quan es va fer càrrec de la presidència era "més bé una institució testimonial". Moner ha demanat a l'executiu d'Artur Mas que no retalli les subvencions a la UFEC i a l'esport.

"Ara sembla que l'esport català està en una situació de catàstrofe econòmica, i això no és cert, la crisi actual és important, però no es pot tallar de soca-rel l'ajut que l'administració pública fa a les federacions i clubs (...) encoratgem a què es continuï treballant i que es rebin els ajuts acordats des de fa anys per les administracions públiques", ha manifestat.

Segons el president de la UFEC, aquest organització és "el gran paraigua de les federacions i dels seus clubs amb la col·laboració estreta amb el Govern de la Generalitat, però també amb la independència de criteri com és en realitat la societat civil catalana".

En aquest sentit, Moner ha indicat que "almenys fins ara" han treballat també amb "estreta relació amb la secretaria general de l'Esport" i ha afegit que "ajudem a aquelles federacions que ho demanen amb bestretes fins que els arriben les subvencions".

El dirigent esportiu ha recordat la col·laboració entre la UFEC i el Govern com per exemple en la construcció d'un edifici a Sant Cugat "amb un pressupost de 50 milions d'euros, on la societat civil n'ha aportat 7,65 i la Generalitat hi ha aportat un terreny amb dret a superfície per 50 anys i un crèdit signat amb l'ICF de 41 milions".

En un document adjunt, la UFEC ha detallat algunes de les seve actuacions, com ara l'organització de la Festa de l'Esport, un servei d'assessorament lingüístic, l'ajut a competicions internacionals, la vestimenta de les seleccions catalanes, la promoció de la igualtat de gènere en l'esport o el programa de gestió de llicències per a les federacions.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Eduardo González Palomar , Manlleu, 23/02/2011 - 15:58

Con todos los recursos públicos destinados, en períodos de Tripartito, a entidades gubernativas o privadas en derredor de la selección catalana, no necesariamente relacionadas al deporte, ¿cuánta deuda y sus correspondientes intereses nos podríamos haber ahorrado en Catalunya?

#3 para marc, vielha, 22/02/2011 - 19:35

deja de dar la tabarra tiio con cualquier cosa. Piensa y emite un comentario razonado y razonable. Aunque sea a favor de la independiencia. Pero piensa, que a veces es bueno.

#2 MARC-SABATES.COM, Barcelona Catalunya //*//, 22/02/2011 - 18:48

VOLEM L ' INDEPENDENCIA AMB JOAN LAPORTA //*//

#1 carracuca, barcelona ESPAÑA, 22/02/2011 - 17:32

yayo, ultimamente no, SIEMPRE se ha cuestionado para que sirve toda la pasta que os dan vuestros amiguetes del cortijo de la plaza san jaime, excepto los cuatro que estáis enganchados a la mamella y chupando del bote. Pero bueno, seguir montando pachangas con vuestras seleccioncitas regionals.