Publicitat
Esports · 28 de Gener de 2022. 18:33h.

La Vall d'Aran se'n va amb Aragó

La síndica Maria Vergés rebutja la proposta 'subsidiària' de Catalunya

La Vall d'Aran se'n va amb Aragó

La síndica d'Aran, Maria Vergés, ha rebutjat que Aragó sigui "subsidiària" de Catalunya en la la candidatura dels Jocs d'Hivern i s'ha posicionat al costat de la proposta que faci el Comitè Olímpic Espanyol (COE), que ve defensant un projecte conjunt.

Vergés ha exigit una candidatura "equilibrada entre territoris" i ha admès que li és igual "el nom propi que portin aquests jocs". "No podem confondre les aspiracions polítiques amb allò que realment beneficia el Pirineu i la seva gent", ha remarcat.

Així doncs, subratlla un "equilibri" amb Aragó que ja van deixar entreveure el mes de novembre passat. Des del govern aranès, "van aconseguir organitzar una trobada de les diputacions d'Osca, Saragossa, Barcelona i Girona. I les presidències de les comarques de l'Alta Ribagorça, l'Alto Gállego, Jacetania, Sobrarbe i el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell i la Cerdanya", recorden en un comunicat.

La síndica d'Aran ha dit en declaracions a Els Matins de TV3 que si la candidatura fracassa "algú haurà de venir a donar explicacions". I s'ha sumat a l'argumentació l'alcalde de Rialp i president del PDECAT al Pirineu, Gerard Saberich, que donarà "suport perquè la candidatura tiri endavant".

Saberich ha dit que "pot ser en positiu per als nostres fills i filles i perquè si avui estem bé, demà estiguem millor" i ha demanat al Govern que "vagin de cara i siguin valents" perquè "si es creïn aquests Jocs, que tirin endavant i anem de la mà". "Si el govern català els pogués sol·licitar, amb les infraestructures del país hi hauria suficient. Però és un projecte del COE", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#23 Aran non ei Catalonha, Vielha, 29/01/2022 - 17:01

Aran non ei Catalonha. Aran esta okupada por la generalitat y estos no respetan nada, y nada es nada. Solo piensan en pillar.
Aran es una comunidad autónoma historica y anterior a Catalunya. El gran ladrón Pujol y sus compinches de la generalitat siempre han ninguneado y perjudicado a los araneses.

#22 Inde = Càncer, Berga, 29/01/2022 - 14:46

L'independentisme i el nacionalisme són els veritables càncers de Catalunya. Tot és decadent, provincià, cutre.

#21 Albert, BCN, 29/01/2022 - 14:23

Ahora queridos lazinyordos... os xodeis!

#20 Marti, Palafrugell, 29/01/2022 - 13:47

Si el mensaje que dan los descerebrados del Govern es que aqui cada uno puede hacer lo que le de la gana, saltándose las leyes, el estatut y la constitución, y que la voluntad del "pobla" está por encima de todo, no es nada sorprendente que los del Aran decidan "tirar pel dret" y hacer, ellos también, lo que les salga de los c....

#19 Miguel, Hospitalet de Llobregat, 29/01/2022 - 12:44

De todo, me quedo con lo que ha dicho el gilip.....de la MasCat (diputado-vividor) en 2030 Cataluña independiente (Pais soberano para juegos de invierno o quizá olimpiadas) Guardar pantallazo y dentro de 8 años se lo recordamos (como los 18 meses de Rufián)

#19.1 Marti, Palafrugell, 29/01/2022 - 13:49

Diputado vividor a quien la pérfida Espanya ha salvado de la quiebra.