Publicitat
Esports · 24 de Setembre de 2009. 20:32h.

Laporta es juga el seu futur polític

L'espionatge a quatre vicepresidents del Barça amenaça el seu salt a la política

Laporta es juga el seu futur polític

Laporta, en un recent acte amb el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira (foto Hector Fuentes)

La revelació d'una investigació a quatre vicepresidents del Barça -excloent a un altre, afí al president-, davant la campanya electoral per a les eleccions presidencials al club, ha suposat un fre per al futur polític que es prepara el president sortint, Joan Laporta.

La bona marxa del club i els èxits esportius que s'estan produint des de l'arribada de Josep Guardiola a la banqueta de l'entrenador, havien reactivat les ambicions polítiques de Joan Laporta, en la seva última temporada al capdavant del Barça.

Abans de l'arribada de Guardiola, els fracassos esportius de l'equip i els errors públics de Laporta havien qüestionat els seus intents de passar a l'activitat política. En aquells moments, es movia entre Esquerra i Convergència.

Algunes actituds del president com quedar-se en calçotets a l'aeroport del Prat, indignat per els controls de seguretat, o la seva sortida de to davant les penyes amb la seva ja cèlebre "¡al loro!", al costat de l'absència de títols del primer equip de futbol, havien propiciat que Laporta aparqués les seves aspiracions polítiques.

Els nous èxits del Barça han reactivat aquestes aspiracions, aquesta vegada amb un clar contingut independentista, com va demostrar amb la seva participació, a primera fila, en la manifestació celebrada per les organitzacions sobiranistes catalanes en l'última Diada, i amb diverses declaracions posteriors.

Laporta no ha dubtat a aproximar-se públicament a les tesis de Reagrupament, i el mateix Joan Carretero li ha obert les portes per encapçalar una llista independentista a les pròximes eleccions catalanes, davant la decepció dels dirigents d'Esquerra Republicana.

Tanmateix, ara, l'escàndol de l'espionatge a directius blaugrana qüestiona aquests projectes. La versió oficial del club sobre els fets no se sosté, i tot indica que, encara que la caiguda d'algun alt càrrec de l'entitat -com Joan Oliver- pugui ser utilitzada per Laporta com un tallafocs, aquesta vegada és el mateix president el que està molt tocat. Si més no, políticament.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#36 Marc Sabatés i Laporta, REPUBLICA CATALANA //*//, 25/09/2009 - 23:19

Sr Joan Laporta i Estruch és el millor President del Barça de tots el temps .
MARC-SABATES.COM

#35 Francesc, Ciutadella de Menorca, 25/09/2009 - 22:37

"ha suposat un fre per al futur polític que es prepara el president sortint, Joan Laporta."

més voldríeu bandarres!

#34 Marc Sabatés i Laporta, REPUBLICA CATALANA 2010, 25/09/2009 - 19:04

Visca Joan Laporta
Visca Catalunya lliure
MARC-SABATES.COM

#33 català, BCN, 25/09/2009 - 12:21

Història i cultura catalana:
http://elprincipatdecatalunya.blogspot.com/

#32 marc, CATALUNYA, 25/09/2009 - 11:50

vaya botiflers col·laboracionistes am sociatas dl periodico y cacgacalces d la vanguardia en laporta nkara k hagi espiat, ls dl PSC tb han spiaty a periodistes i no son dirigents d futbol s mes seriu i km k dominen ls medis no sen fa una montanya