Publicitat
Esports · 26 de Maig de 2017. 08:31h.

Laporta guanya al Barça

La justícia exonera l’expresident, que reclama la dimissió de Bartomeu

Laporta guanya al Barça

L’Audiència Provincial ha exonerat Joan Laporta i els quatre membres que no s'havien retirat de la seva Junta de l'Acció de Responsabilitat i, d'aquesta manera, ratifica la sentència que ja va dictaminar al seu dia el Jutjat de Primera Instància.

El febrer passat, el FC Barcelona va desistir d'una part del recurs d'apel·lació que va presentar sobre l'acció de responsabilitat a la junta directiva de Joan Laporta. Amb aquesta acció, el club renunciava a demanar el pagament econòmic als 5 exdirectius que no es van acollir al pacte entre el club i els altres 12 exdirectius.

Tot i així, el Barça va mantenir la petició a l'Audiència Provincial que es pronunciés sobre els paràmetres comptables per trobar responsabilitats sobre els fets, però segons un comunicat del club emès el mateix febrer, "en cap cas es pretenia perjudicar a títol personal, ni els exdirectius, ni les seves famílies".

La reacció de l'expresident del FC Barcelona Joan Laporta i els altres quatre exdirectius encara implicats va ser enviar a l'Audiència de Barcelona un escrit d'oposició al desistiment parcial presentat fa uns dies per la junta directiva actual.

Laporta s'ha mostrat satisfet per la decisió de l'Audiència Provincial, i ha aprofitat per carregar contra l'actual Junta que presideix Josep Maria Bartomeu, a qui ha demanat que dimiteixi: "Aquesta junta directiva està mentint, intoxicant i manipulant. Estic molt content perquè el tribunal ha tornat a desestimar el recurs del FC Barcelona i podem dir que hem tornat a guanyar en segona instància".

El FC Barcelona, per la seva banda, ha emès un comunicat lamentant que "l'Audiència no hagi dictat una resolució que fixi els criteris comptables per determinar en un futur la quantificació de beneficis o pèrdues d'una junta directiva en el seu mandat.

La Junta explica que la seva voluntat "no ha estat la de reclamar cap responsabilitat econòmica als exdirectius demandats, sinó obtenir un precedent en relació amb aquests criteris, per evitar l'actual situació d'incertesa i d'inseguretat jurídica. L'Audiència argumenta que, havent desistit de la petició de la condemna econòmica, no és necessari entrar a tractar la qüestió plantejada pel Club".

El Barça creu que "la resolució de l'Audiència confirma, un cop més, que els comptes presentats per la Junta Directiva sortint que va tancar l'exercici 2009-10 eren defectuosos i que la reformulació feta per la Junta Directiva entrant, i aprovats pels auditors, que va donar com a resultat unes pèrdues de més de 79 milions d'euros, és la correcta".

Així mateix, el club afirma que "la sentència confirma també que l'únic motiu pel qual no va prosperar la demanda presentada pel FC Barcelona en primera instància és perquè, a criteri del jutge, que el club no comparteix, no van quedar prou acreditades algunes de les partides que configuraven el total de les pèrdues reclamades i pagades pel club".

0 Comentaris

Publicitat