Publicitat
Esports · 10 de Juliol de 2008. 18:59h.

Laporta guanya temps

El president es posa en mans dels compromissaris perquè el club "està ben gestionat"

Laporta guanya temps

La directiva del Barça. Els que han dimitit estan destacats amb un cercle

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, que ha comparegut en roda de premsa després de la dimissió de vuit directius, ha agraït "el que han fet els companys" pel Barça, ha anunciat el nomenament de Josep Cubells com a nou secretari general i ha justificat la seva continuïtat "per coherència". Laporta, que ha insistit que "el club esta ben gestionat" s'ha posat en mans dels compromissaris per a l'Assemblea del proper mes de setembre, que serà vinculant.

Laporta ha declarat que a la reunió han tingut "un gran debat i un absolut respecte per totes les posicions dins de la Junta. Finalment, vuit companys han decidit renunciar al seu càrrec com a directius. Des d'aquí els hi vull agrair tot el que han fet pel FC Barcelona i dir-los que ha estat un gran plaer compartir aquests anys dirigint l'entitat". "En un temps prudencial aprovisionarem les vacants que corresponguin i avui mateix hem nomenat Josep Cubells com a nou secretari de la Junta. Vull que sabeu que la directiva ha fet un gran esforç perquè es mantingués la cohesió de la junta però no ha estat possible per diferències de criteri respecte a com havíem de continuar després del vot de censura", ha afegit. El president també ha explicat que "en un temps prudencial aprovisionarem les vacants que corresponguin i avui mateix hem nomenat Josep Cubells com a nou secretari de la Junta. Vull que sabeu que la directiva ha fet un gran esforç perquè es mantingués la cohesió de la junta però no ha estat possible per diferències de criteri respecte a com havíem de continuar després del vot de censura".

"Considerem necessari continuar al capdavant del club per coherència amb el que sempre havíem manifestat. En un moment tan determinant de la temporada entenem que cal mantenir la màxima estabilitat, cal recuperar la calma institucional sobretot per mantenir la planificació prevista i especialment per portar a terme amb eficiència la planificació de les plantilles professionals", ha continuat, abans de dir que "tot i que vam superar la moció de censura vam rebre un vot de càstig. Per tant, davant de l'ambient que viu el barcelonisme he pres la decisió, compartida amb els meus companys, de consultar, de manera vinculant, a la pròxima Assemblea General de Compromissaris, la meva continuïtat com a president del FC Barcelona". Laporta ha conclòs donant un missatge de tranquil·litat als socis, als que s'ha volgut dirigir per dir-los que "el club està ben gestionat".

Els directius del FC Barcelona s'han enfrontat a la que segurament ha estat la reunió que més expectació ha aixecat des que van guanyar les eleccions del 2003, per les possibles dimissions. La Junta s'ha trobat a les 14:00 hores al Camp Nou ha dinat i ha dialogat durant hores sobre com han d'afrontar la crisi institucional que ha dividit els directius després del resultat del vot de censura. Un grup de dirigents, encapçalat pel vicepresident Albert Vicens, ha insistit en la necessitat que Laporta abandoni el seu càrrec per retornar la pau a la institució. El president, però, s'ha mantingut ferm en la seva postura i no ha cedit. Precisament, el mateix Albert Vicens, després de la reunió, ha comparegut davant els mitjans i ha llegit un comunicat en presència dels seus companys contraris a Laporta. "Us hem d'anunciar que els meus companys aquí presents, Marc Ingla, Ferran Soriano, Xavier Cambra, Antoni Rovira, Clàudia Vives-Fierro, Evarist Murtra i Josep Lluís Vilaseca i jo hem renunciat als nostres càrrecs a la Junta Directiva del FC Barcelona", ha explicat. "Els motius que ens han portat a prendre aquesta decisió rauen en la discrepància sobre la manera d’actuar a partir del resultat de la votació de la moció de censura de diumenge. Per a nosaltres, el resultat de diumenge expressava un descontent majoritari a aquesta Junta Directiva i, atès que la moció no havia prosperat, aconsellava fer un canvi substancial i inajornable en la governació del club. Aquest parer no és compartit pel president i el grup de directius que han decidit continuar en la direcció del club. La nostra proposta entenem que oferia al club estabilitat i pau social de manera immediata i a mig termini", ha afegit.

Vicens ha afirmat que "volem deixar molt clar que respectem absolutament la legítima decisió presa pel president i els companys de Junta que segueixen al seu costat. La respectem i els desitgem alhora que tinguin èxits i encert en la seva tasca. Els socis i aficionats del FC Barcelona han d’estar segurs que el club està en una situació esportiva, econòmica, i social òptima i sòlida. Demanem al barcelonisme que, per damunt de criteris divergents, contribueixi a l’estabilitat i la calma necessàries per a la governació del FC Barcelona".

El ja exvicepresident ha finalitzat dient que "també voldria agrair en nom meu i dels meus companys a tots els socis del FC Barcelona la confiança que ens han tingut des que ens van escollir el juny del 2003. Volem fer extensible aquest agraïment a tots els companys de la Junta Directiva amb qui hem compartit uns anys extraordinaris i amb qui ens uneix una forta amistat. També volem tenir paraules d’agraïment per a tots els treballadors del club per la gran feina que han fet durant aquests anys pel bé del FC Barcelona".

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#30 Pel Ramon, Barcelona, 11/07/2008 - 11:49

Quin president hem tingut que fos catalanista?? I no em diguis Miros Sans, ni Carreras ni Montal tots amb mes o mensy relacio amb el movimiento. Se t omple la boca de catalnisme i som l unic club que va otorgar 2 medalles a Franco, no 1 no, sino 2

#29 Pel Ramon, Barcelona, 11/07/2008 - 11:47

Si culer et resulta pejoratiu, fes t ho mirar. Renuncies als origens?? culer ja vé del camp de Les Corts. Mafies?? pero si mes no Ni s aprofitaven dels carrecs ni empobrien el club. per no parlar dels excesos en materia prevaricacio i enganys am alevosia

#28 Pot, Barcelona, 11/07/2008 - 11:38

Laporta ha tret el Barça del pou econòmic i social, ha donat prestigi internacional al Club, ha expulsat als Boixos, no ha prostituit la samarreta ans al contrari, ha guanyat MÉS TÍTOLS QUE NINGÚ,...i per quins foscos interesos el volen fer fora?

#27 Carme, Barcelona, 11/07/2008 - 09:51

Laporta aguanta! necesitem gent a primera fila que continui cridant VISCA CATALUNYA. No facis cas dels llepaculs que ara t'han deixat tirat com si tota la culpa fos teva. No eren de la junta ells?. Quins hipocrites. Sempre endevant! Cat i Barç et necesita

#26 Joanot, Barcelona, 11/07/2008 - 04:42

Oi que us en recordeu del famós episodi de la baixada de pantalons de Laporta a l'aeroport del Prat? Es veu que aquell dia es va jurar a ell mateix que els pantalons no se'ls tornaria a baixar mai mes.