Publicitat
Esports · 22 de Juny de 2015. 16:06h.

Laporta: “Han intentat arruïnar-me”

Fitxa Eric Abidal com a secretari tècnic

Laporta: “Han intentat arruïnar-me”

Abidal, amb Laporta

L’oficina electoral del precandidat Joan Laporta s’ha omplert aquest dilluns per acollir la seva primera roda de premsa en aquestes eleccions a la presidència del FC Barcelona. Laporta ha començat a revelar algunes de les directrius i pensaments de la seva candidatura. La més esperada: qui serà el nou secretari tècnic? Eric Abidal, que ha estat rebut amb forts aplaudiments.

A més d’aquest exjugador, Laporta s’ha fet acompanyar per altres  com Roger Grimau, Audy Norris, Enric Massip, Ludovic Giuly i Jose Ramon Alexanco. També hi han assistit, entre altres, els exdirectius Alfons Godall, Albert Perrín I Rafa Yuste. “Moltes persones m’han demanat que tornés al Barça. Si no em decidia sentia que les estava decebent”, ha comentat Laporta. No ha decebut tampoc a Messi: “Potser ell sabia abans que jo que em presentaria. Perquè ell és un geni…”.

Les referències a la junta de Bartomeu han estat nombroses. Tot i que ha aclarit que no es tracta de cap guerra, sí que ha advertit que són conceptes molt diferents. “Els bàndols estan molt definits. El Barça de Bartomeu és Qatar i l’impediment d’inscriure jugadors, amb la Masia desmantellada i immergits en processos judicials. A l’altra banda tenim el model de Cruyff i Unicef, i el model de cap ambigüitat respecte a Catalunya. Ens assemblem com un ou i una castanya”. Laporta ha repassat els “quatre pilars”sobre el que es fonamenta la seva campanya.

De la Masia ha recordat que el seu objectiu i raó de ser és fer un club viable i sostenible. “Un nen arriba a la Masia i se li han d’ensenyar uns valors. Amb el talent no n’hi ha prou”.

Sobre Cruyff ha manifestat que “va fer un club amb mentalitat guanyadora i va crear una filosofia de joc reconeguda mundialment i que s’ha continuat a través dels tècnics que l’han seguit fins al mateix Luís Enrique”. També ha declarat que “va ser una gran equivocació retirar-li la insígnia de president d’honor del club. Va ser molt lleig”. En aquest sentit, Laporta ha dit que parlarà amb ell per retornar-l’hi.

Unicef ha centrat també altres preguntes adreçades al candidat. Ha deixat molt clar que “nosaltres som d’Unicef; ells són de Qatar. Em sorprèn molt que diguin que l’única opció és aquesta. Ens hauran d’explicar per què. Nosaltres no compartim aquesta idea que Qatar ho pot comprar tot”. Ha recordat, a més, que el Barça és un club agraït: treballar amb Unicef és una manera de tornar a la societat el que la societat ens ha donat abans”.

Més clar encara ha estat sobre el tema Catalunya: “Entenem el nostre club com una entitat oberta al món. Tenim compromís decidit i clar amb el procés que viu el país. Projecte desacomplexadament catalanista amb la llengua i el país, sempre des del respecte a la diversitat”. Preguntat per e-notícies si en una Catalunya independent el Barça també vagaria per l’Univers, com va dir el ministre Margallo, Laporta ha contestat que “està segur que no, el Barça sempre serà en primera línia de l’esport europeu i mundial”.

Tampoc no veu que un Barça compromès amb el procés s’hagi de veure perjudicat. “El Barça és un club respectuós amb totes les sensibilitats. Pel que fa a mi, no he enganyat mai a ningú: jo sóc desacomplexadament favorable al procés, tant com a diputat, regidor o directiu”. També ha assegurat que anirà a la manifestació de l’11S “en el lloc que l’organització m’assigni”.

Quan ha sortit el paper del soci, Laporta ho ha aprofitat per queixar-se novament de la manera de fer de la junta de Rossell i Bartomeu. “S’ha fet molta demagògia amb els comptes del Barça. Les noves tecnologies ens permetran donar-li una informació trimestral de la marxa econòmica del club”.

No s’ha estat de denunciar, segons ell, unes certes pràctiques de la junta actual: “Ha difamat molt i ha repetit mentides fins a convertir-les en veritat. Han intentat arruïnar-me. Però amb les seves mentides han fet que el Barça estigui processat per assumptes fiscal, corrupció, apropiació indeguda, etc mentre jo i els meus companys hem quedat absolts de tot càrrec”. El públic ha interromput el discurs  amb els seus aplaudiments. També ha manifestat que la junta actual ha “fet coses del des de l’esperit de revenja i ressentiment”.

De cara al soci ha promès també recuperar l’Espai Barça: “Respectarem la decisió adoptada en referèndum. El primer que faré serà demanar una entrevista amb Ada Colau per parlar del “nou Camp Nou, amb un estadi adequat als temps actuals. Ho sotmetrem a consideració dels socis”.
 

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#11 jordi, bcn, 25/06/2015 - 16:15

Barza= quatar..... doncs secretari tecnic musulma.....

#10 Una vergonya, Qatar! Endavant, Laporta!, bcn, 24/06/2015 - 14:25

Ser patrocinats per Qatar és una vergonya. La gent que no vol pensar-hi que es plantegi què és Qatar: un estat antidemocràtic on moren milers de treballadors per manca de seguretat, on no es respecten els drets humans i on es patrocina Estat Islàmic!

#9 Onofre, La Fullaca(Osona), 23/06/2015 - 13:49

El pobre Barça,amb aquests pretendents, és com la coca de Sant Joan.Tot'hom la desitja i se la vol menjar.També és culpa de la "coca" que s'ha fet massa gran.

#8 Xevier, Salt, 23/06/2015 - 10:20

Ja era hora que tornés Laporta. No vull saber res amb l'espanyol, el filial del Madrid, fins ara les relacions eren massa bones. Visca el Barça Independentista de Joan Laporta, ja era hora...ara, a guanyar....!!!!

#7 Lapuerta, Vic, 23/06/2015 - 09:57

Després de fracassar políticament, ara torna. Aquest ha anat de 'pufo' en 'pufo', espiant als seus directius, arruinant al Barça, i menjant com si fos Papa Noël, encocat i begut. Un cas paradigmàtic del paràsit i vividor català...en versió 'fiestera'. Un xoriço de primera....