Publicitat
Esports · 1 d'Agost de 2022. 16:44h.

Laporta ven patrimoni per tercer cop

El Barça porta aquest estiu cinc fitxatges

Laporta ven patrimoni per tercer cop

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha anunciat aquest dilluns que el club ha activat una tercera palanca –venda de patrimoni– per revertir la situació econòmica del club. En total, ha ingressat 707,5 milions d'euros després de la cessió en dues parts del 25% dels drets de televisió a Sixth Street i del 24,5% de Barça Studios.

Durant la presentació de Jules Koundé, cinquè fitxatge d'aquest estiu; Laporta ha anunciat la venda d'un 24,5% de Barça Studios per 100 milions d'euros a socios.com amb l'obhectiu d'"accelerar el creixement de l'estratègia audiovisual i de blockchain, NFT i Web.3 del club".

Anteriorment, l'entitat blaugrana va cedir un 15% dels drets televisius que el club té a LaLiga al fons d'inversió de Sixth Street per un període de 25 anys. Aquesta segona injecció va aportar 330 milions d'euros -400 milions, comptant la plusvàlua- a les arques de l'entitat.

Aquesta mateixa empresa ja va ser la protagonista de la primera palanca quan va adquirir el 10% de drets televisius durant 25 anys. L'acord, anunciat el 30 de juny, li va permetre ingressar uns 207, 5 milions d'euros i va evitar que el Barça tanqués un exercici en números vermells per tercer any consecutiu.

Amb aquestes tres palanques el club ha fet cinc fitxatges -Christensen, Kessie, Raphinha, Lewandowski i Koundé- i el president no ha descartat que puguin arribar més jugadors. Però, abans, el Barça ha de resoldre algunes sortides pendents i, sobretot, trobar la fórmula per inscriure a LaLiga les últimes incorporacions.

Laporta ha explicat que "primer hem de procedir al registre dels nous jugadors i buscar solució per als que no compten per a l'entrenador". "Després, ja veurem què en fem si l'entrenador ens demana més reforços", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#18 Arquímedes Laporta, Chez Fangue, 02/08/2022 - 13:26

El Palanca-man ataca de nuevo!, però enlloc de fer servir el principi d'Arquímedes utilitza el d'Atila i a aquest pas del Camp Nou no en quedarà ni la gespa fent honor al refrany sobre el famós cavall del rei dels Huns, és a dir els Huns cobrant comissions i els altres a aplaudir al camp al minut 1714 si els gols no arriben. Serà un CLAM.

#17 l'avi Florenci, Pujol: la terra o la deixa, 02/08/2022 - 10:55

Laporta segueix empobrint al club i, en la pràctica, condemnant-lo a ser molt aviat una SA, a força de vendre més actius i de la necessitat de traspassar a Frenkie de Jong i un parell més de jugadors.
La seva estratègia aboca al club a un inevitable col·lapse econòmic i financer, ja irremeiable.
Adéu Barsa dels meus pares.

#16 Sergi Sergio, Barcelona, 02/08/2022 - 10:01

Las famosas palancas, no son mas que venderse el club a trozos, asi que Juanito Palancas se esta vendiendo el club a trozos

#16.1 Els clons, Barna, 02/08/2022 - 13:48

Al Hollywood dels anys 60 hi havía un actor anomenat Jack Palance, feia el paper de dur, era molt alt i tenía posat de mala llet, aqui tenim un Jan Palanca, més rodonet que el nordamericà que te fixació en vendre`s la botiga.

#15 Fer, BCN, 02/08/2022 - 01:00

Hoy por hoy hay cerca de 25.000 socios en una especie de escedencia por el Covid. En un año o dos, el carnet triplicado de precio y a vender palcos como en U.K., y las entradas chungas para los guiris, al tiempo...

#14 Lolo , Barcelona , 01/08/2022 - 23:23

Embalao hacia la SAD.
El fin del mes que un club.
Quizás otra víctima del pruses.