Publicitat
Esports · 11 de Desembre de 2014. 09:37h.

Lara augura que l'Espanyol "desapareixerà"

L'empresari diu que l'única sortida del club és "trobar un ximple"

Lara augura que l'Espanyol "desapareixerà"

Lara, en una imatge d'arxiu

L'empresari i antic màxim accionista del RCD Espanyol, José Manuel Lara, en una entrevista al diari AS, afirma que "si no trobem un ximple com jo, desapareixerem". Preguntat sobre qui pot liderar el canvi al club, l'editor respon que "l'esperit sant".

Lara, que reivindica que "el meu cor sempre serà perico", culpa d'això al màxim accionista, Daniel Sánchez Llibre, a qui en el seu moment va fer president i més tard va decidir vendre totes les seves accions, quan el 'divorci' entre tots dos ja era un fet.

El propietari de Planeta admet que "em sento responsable d'haver fet president a Dani" i justifica haver venut les accions "per evitar una guerra, que era el pitjor per l'espanyolisme. Després de dos anys de confrontació, semblava que la majoria volia seguir el camí de Dani. Vaig decidir apartar-me i deixar Dani fer el que ell volia, no posar-li obstacles. No sembla que ens hagi anat molt bé des de llavors".

"Jo divideixo al món en dos: amics i testos. I als testos ni els trepitjo ni em pixo en ells, ni els insulto. Per a mi, Dani és un test. Potser li agradaria més que l’insultés. No el busco perquè no tinc ganes de barallar-me amb ell, ni ell tampoc. He vist al seu germà, sóc amic de Josep, em diu que un dia hem de trobar-nos, però no ho intenta, fugim del tema", explica.

També indica que "Collet em mereix el major dels respectes, però és un empleat que està allà per protegir els interessos d'uns senyors que dirigeixen el club per salvaguardar la seva economia. Davant d'aquest panorama, el millor és retirar-se. Un senyor que cobra del major creditor de l'Espanyol, ja que Dani i Condal amb els seus avals condicionen tot. Un senyor que guanya el triple del que guanyava en qualsevol altra cosa, aquest senyor defensarà l'interès comú?".

Igualment, nega ser el responsable de la venda de Sarrià i culpa "a la junta de Pardo endeutant-lo a un nivell que l'Espanyol no podia suportar". "És molt dur estar emprant moltes hores per no guanyar un duro i que diumenge et diguin fill de la teva mare perquè vas a vendre Sarrià, que és l'única solució que teníem".

Lara creu que sense aquesta venda "ja no existiríem. A mi no em feia cap gràcia vendre Sarrià. Es va discutir en Consell, es va demostrar que era inviable una altra opció. Algun conseller va dir que a la llum dels nous contractes televisius podíem pensar. Es va fer un informe detallat financer per al Consell. Un terç no el va llegir, un terç no ho va entendre i el terç restant no va voler entendre-ho".

"I et culpaven del que havien fet ells i Pardo abans. Vull recordar que la Junta de Perelló abans que nosaltres entréssim, va doblar el dèficit. No tot ho va fer Pardo. Ja estaven Perelló pare, Dani i tots allà", recorda.

Lara també carrega contra altres 'pesos pesants' del club, com l'expresident Ramon Condal: "no pot ser posar de president a un senyor que Dani sap quan el posa que està malalt". De l'exvicepresident Germán de la Cruz afirma que "un senyor que té la història que té a l'Espanyol no ha d'estar en una directiva".

"Va tenir problemes, certs o no, que estan pendents de jutjats de compravenda de partits, d'embolics amb empleades de la Fundació, certs o no, ell sabrà. En aquests llocs públics, en tot en la vida, has d'anar vestit de monja", assenyala.

Preguntat sobre si l'Espanyol té solució, respon que "algú haurà de fer el ximple com vaig fer jo al 98. Que l’insultin per vendre Cornellà per pagar el deute i tornar a sanejar el club. Si no trobem al ximple, desapareixerem".

"L'Espanyol torna a estar com el 1998, amb un deute que supera tota possibilitat de pagament des de la seva pròpia tresoreria. Davant això només es poden vendre actius. És l’’abc' de gestió de qualsevol empresa. M'agrada més Cornellà que Montjuïc, però si no tinc per pagar, què faig? ¿Deure 130 milions? Són set o vuit només d'interessos. Una barbaritat", lamenta.

També revela que Sánchez Llibre "ha intentat tres vegades" vendre el club a un inversor extern i "ha fracassat perquè obliga a fer-se càrrec dels avals. I els compradors diuen que avals i capital és massa".

Sobre l'alternativa actual, Genètica Perica, que lidera Sergio Oliveró, explica que "van venir a veure i demanar-me suport. Em van semblar gent digna d'estudiar i els vaig dir que tornessin quan tinguessin més accions, perquè el meu suport servís. Per anar a una Junta i perdre, no".

"I el súmmum és que Dani vol vendre, però vol que li assumeixin els seus avals. Que no hagués avalat! Si tu estas hipotecant el futur del club per recuperar els teus avals, busca't un soci, creu, pacta", proposa.

Lara també parla sobre "el debat catalanista" al club i recorda que "a la meva època es va canviar el nom de l'Espanyol, es va fer amb 'ny'. Jo crec que això va retratar el que l'Espanyol era, catalans. Ens sentíem molt catalans, però també espanyols".

"Es va canviar l'himne, que era bilingüe, una estrofa en cada idioma. Això no era per a mi bilingüisme sinó una conya. En aquest moment es va definir un club que vol ser català i barceloní i en aquest context actual, l'Espanyol pot defensar una postura catalana i fins i tot catalanista, ho veig correcte. Ara, jo crec en un concepte de Catalunya liderant a Espanya i altres en una Catalunya independent", remarca.

"Caldria estudiar la situació exacta amb venciments i terminis, però el club sí que seria viable si poguéssim acollir-nos al concurs de creditors, com ha passat en d'altres, i per saldar el deute lliurar un actiu. Amb Sant Adrià edificable no tindríem deute. ¿Ningú s'ha preocupat ni d'això?", pregunta.

Finalment, Lara envia un missatge a l'afició: "segueixo estant amb ells, fins i tot amb els que em van insultar, segueixo sent periquito, però si volen solucionar el club cal aconseguir majoria de capital, ja que som una SAD i la majoria la tenen uns senyors que poden tenir al club així el temps que vulguin".

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#22 Miralles, Barcelon, 12/12/2014 - 17:07

Si el Barça, segun la boutade de Vazquez Montalban, es "el ejército desarmado de Cataluña"; Si el Barça es para muchos Cataluña misma... ¿Para que mas clubs?... Es tan triste como logico que Cat. solo tenga dos clubs en 1ª Division mientras Madrid, (con 1 millon menos de habitantes), tenga cuatro.

#21 enric, barcelona, 12/12/2014 - 16:43

El Sr. Lara mai ha dit que l´Espanyol desapareixerà. No sigueu tendenciosos. Mentre el Sr. Lara visqui el RCDEspanyol mai desapareixerà. O sigui que, amics culés, caldrà que us envaineu la vostra "bona intenció". Visca l´Espanyol !!

#20 Pere, Oliva, 11/12/2014 - 23:50

El senyoret Lara, que sempre amenaça d'emportar-se l'empori "Planeta" a Espanya, deuria de fer-ho també amb l'Espanyol. Seria perfecte que assumira de nou el paper de ximple i recomprara la majoria d'accions del "club perico", d'aquesta manera podrien emigrar éll i el seu equip a Espanya.

#19 Separador, Catalonia no es España, 11/12/2014 - 20:28

Los catalanes deberíais dejar de compartir COMPETICIONES deportivas nacionales con los españoles. Sería un primer paso muy importante para que dejéis de compartir SELECCIONES deportivas nacionales con los españoles. Español, guiri en Cataluña; catalán, guiri en España.

#18 T.Garcia Blanes, Bcn, 11/12/2014 - 17:28

Sr.Chewbaca, el tiempo de una Barcelona liderando Espanya ha pasado, porque el lobby marca espanya ha dinamitado esa posibilidad desde terra mar y aire desde hace 30 años, y usted ha sido complice de esta operación. Hoy los barceloninos optamos por abandonar esa marca espanya.