Publicitat
Esports · 27 de Gener de 2022. 11:39h.

L'embolic dels Jocs d'Hivern

El Govern vol i dol

L'embolic dels Jocs d'Hivern

La intenció del Govern de la Generalitat és tirar endavant la candidatura pels Jocs Olímpics d'Hivern 2030. L'executiu català, però, encara es troba immers en diferents controvèrsies, tant amb la consulta, com amb el Comitè Olímpic Espanyol o els seus socis al Govern, la Cup.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va anunciar aquest dimarts una consulta que "es farà només a la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran". Un procés participatiu que deixa fora a comarques com el Berguedà, el Solsonès o el Ripollès, tot i que Plaja va assegurar que "s'escoltarà i es treballarà amb tot el territori afectat", fet que han retret formacions com la Cup o els comuns.

La Cup és un dels partits que s'ha mostrat contrari als Jocs. La diputada Dolors Sabater ha acusat, aquest dimecres, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, de voler impulsar els Jocs Olímpics d'Hivern per "fer content l'estat espanyol" i ha denunciat una "campanya de màrqueting" per part del Govern per generar un estat d'opinió favorable a la iniciativa.

El passat mes de juliol, la diputada de la formació antisistema Eulàlia Reguant també va mostrar el seu desacord amb el projecte. Va acusar el Govern de no prendre decisions que apostin "per un nou model productiu orientat a la democratització, relocalització, mutualització i transició ecosocial de l'activitat econòmica".

D'altra banda, continua la pugna pel lideratge de la candidatura. Plaja va afirmar dimarts que "aquesta és una candidatura impulsada i liderada des de Catalunya", mentre que el Comitè Olímpic Espanyol i el govern d'Aragó aposten per un projecte conjunt.

El president del COE, Alejandro Blanco, ha apel·lat aquest dimecres, després d'una trobada amb el govern aragonès, al "diàleg, unitat i respecte a tots els que formen la candidatura", perquè "cap territori predomina sobre un altre".

Blanco ha recordat que en els darrers tres anys s'ha treballat en "una candidatura de país", en què "no només hi ha Catalunya i l'Aragó, sinó també el govern d'Espanya".

El president d'Aragó, Javier Lambán, va ser contundent aquest dilluns. "O Aragó i Catalunya van de la mà i al mateix nivell o no hi haurà Jocs", va afirmar. "Això no va del que vol Catalunya o del que vol Aragó sinó del que vol el Comitè Olímpic Internacional (COI) i el Comitè Olímpic Espanyol (COE)", va afegir.

Tot i això, la postura del Govern no canvia. Un dia després de les paraules de Lambán, l'executiu català només va oferir a Aragó "col·laborar", pels Jocs. "La nostra candidatura està oberta a col·laboracions amb altres territoris que puguin desenvolupar aquelles disciplines que no es puguin desenvolupar a casa nostra", va manifestar Patrícia Plaja.

La portaveu va justificar que "no hi ha cap intenció ni cap interès d'obrir cap polèmica amb ningú". "Tot el respecte a les declaracions que es venen fent, però jo els hi trasllado el posicionament d'aquest Govern", va afegir.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#10 Josep, nos vamos directos a la m, 27/01/2022 - 19:45

aquí la cuestión es que mientras Aragón tiene el entorno, los medios y la capacidad para montar unos JJOO de invierno por su cuenta y sólo necesita algo de financiación, los de aquí no son capaces de montar nada que no sea un instrumento de saqueo de arcas públicas, para cualquier otra cosa carecen de conocimientos y capacidades

#8 dazed and confused, VLC, 27/01/2022 - 16:27

Tal vez la GENE se avendría mejor a celebrar un Certamen Internacional de Jotas Maño-Polacas.

#7 On és la neu?, Chez Titole, 27/01/2022 - 15:24

A veure nois, el prirneu central sempre ha tingut méws quantitat de neu que l'oriental, és tracta d'una questió de la natura i per tant si hom vol fer uns jocs d'hivern no es pot anar fent el fatxenda sabent que la neu és a casa del veí.

#6 Masias , Mis posaderas , 27/01/2022 - 14:36

Lo sensato es que el Govern ampliara los Paisssos Catalans a las muy catalanas provincias de Osca, Terol y Saragossa como su toponimia indica

Así tendría todo el territorio controlado

#6.1 Patumeiro, Sant Patumet, 27/01/2022 - 20:42

De paso q se invente un cuento el Cucurull y diga q tambien Sierra Nevada era un condado catalan. Puestos a pedir...

#5 Neferu, Barcelona, 27/01/2022 - 13:51

Ya salió a flote el complejo de inferioridad de los que regentan la Generalitat. Quieren presentarse al mundo como si fuesen un país que organiza unos juegos de invierno, y no quieren a nadie que les haga sombra. Necesitan que el mundo crea que son ellos los únicos organizadores y, que como un favor a Aragón les permite, les da permiso, para partic