Publicitat
Esports · 6 d'Agost de 2009. 21:44h.

L'entorn de Ricky Rubio

El jugador no fa el salt a l'NBA i és repudiat pel seu club

L'entorn de Ricky Rubio

Ricky Rubio, en un partit amb la Penya

En quin equip jugarà Ricky Rubio aquesta propera temporada? És la pregunta que es fan la major part d'aficionats al bàsquet, i també el propi jugador català. A dia d'avui ni ell mateix sap on continuarà la seva carrera esportiva després que Jordi Villacampa, president del DKV Joventut, hagi manifestat públicament que el base del Masnou "ja no pot seguir jugant amb el Joventut", malgrat que li queden dos anys més de contracte.

Rubio ha intentat aquest estiu fer el salt a l'NBA. Però Ricky va ser escollit amb el número 5 i no entre els tres primers, com esperava ell mateix i el seu representant als Estats Units, Dan Fegan, i es va quedar sense marge de maniobra per fer front al pagament de la clàusula de rescissió de 5,7 milions d'euros. El sou total garantit de Rubio als Estats Units durant els tres primers anys estaria 1,5 milions d'euros per sota de la penalització que li ha de pagar al Joventut per trencar el seu contracte.

Abans del draft, Rubio havia presentat una demanda per tractar de rebaixar la clàusula de rescissió, però setmanes després va anunciar que la retirava. L'entorn del jugador considerava desproporcionada la penalització quan el seu sou la passada temporada va ser d'uns 230.000 euros. L'advocat laboralista Leopoldo Hinjós va ser l'encarregat de defensar inicialment els interessos del jugador en aquesta acció davant el Joventut.

Una de les claus del cas és que els clubs de l'NBA només poden pagar un màxim de 500.000 dòlars (390.000 euros) per fitxar jugadors de clubs europeus. Bill Duffy, agent de jugadors com Steve Nash, Tayshaun Prince o Andris Biedrins, va dir, però, a l'Star Tribune.com de Minnesota que "crec que Ricky és bo, però té molt de màrqueting. A les meves llistes, Jennings i altres bases estaven per sobre d'ell".

Descartat el salt a l'NBA aquesta temporada, l'objectiu de l'agent del jugador a Europa, Germán González, és aconseguir desbloquejar la situació amb el Joventut. A Rubio se'l rifen els patrocinadors i per aquest motiu va contractar els serveis de l'empresa Confidence and Comunication. L'esportista català fa campanyes de publicitat per a McDonald's, Gillette, Nike o Parque Warner. També té acords de patrocini amb altres empreses, com DKV o Renfe, què han col·laborat amb el jugador en el seu primer campus celebrat entre els dies 19 i 25 de juliol prop de Banyoles. I com altres esportistes d'elit com Lance Armstrong, el basquetbolista també fa ús de les xarxes socials per mantenir el contacte amb els seus fans.

Però tancades les portes del retorn al Joventut, cal saber en quin club jugarà a partir d'ara. El Barça seria del gust de Rubio, però l'oferta que ha presentat a la Penya és insuficient i per sota del que ofereix el Reial Madrid.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Potro, Palafrugell, 07/08/2009 - 12:37

La web del Marca diu que es queda a la Penya. Quin ninyato, què has aconseguit amb el teu comportament?
Que vagi posant denúncies.

#5 corona de aragón, huesca, 07/08/2009 - 12:35

Yo le ofrecería que viniera al cai, pero con esa manía que tenéis de quedaros lo que no es vuestro y de biocotear el cava aragonés, la gente está un poquico enfadada. Federalismo asimétrico a nuestro favor, la solución

#4 Moreneta Queen, ciutat comtal, 07/08/2009 - 12:29

Ricky quin mal farà veure a un perico amb el drap babaugrana...

#3 Fèlix, Badalona, 07/08/2009 - 11:27

Galataturrai, triples en Ricky??? Je, je, no em facis riure vailet. La de partits que hem perdut a la Penya per que el nen de Tona tira i no toca ni cistella ... Pagueu 3 milionets i mig, i jo mateix us el porto amb un llacet al cap.

#2 galataturrai, lleda, 07/08/2009 - 10:38

ricky, si pot ser, que vingui al barça i ja els hi passarem per la cara la demanda al DKV a base d'assistències i triples... ànims ricky, que ets un crack.