Publicitat
Esports · 8 de Juny de 2009. 13:01h.

L'Espanyol també fa fora els violents

Les Brigadas Blanquiazules no tindran lloc a Cornellà-El Prat

L'Espanyol també fa fora els violents

Les Brigadas, en un partit a Montjuïc

El RCD Espanyol ha aconseguit fer fora els Brigadas Blanquiazules, grup que no tindrà localitats al nou estadi de Cornellà-El Prat, tal com recull el diari Avui. Aquesta penya, que a l'estadi de Sarrià havien arribat als 2000 membres durant la dècada dels 90' coincidint amb l'auge del moviment skinhead, ha vist com en les darreres temporades a l'Estadi Olímpic no superaven la vintena de persones. Aquesta temporada, l'espai reservat a Brigadas ha restat absolutament buit la immensa majoria de partits.

D'aquesta manera, l'Espanyol segueix el camí iniciat pel president del FC Barcelona, Joan Laporta, que va expulsar els Boixos Nois només arribar a la presidència del club. Però mentre Laporta es va enfrontar directament amb els radicals, el club blanc-i-blau s'ha desfet d'ells mitjançant contínues traves i mesures de pressió que han acabat per cansar els ultres.

Així, primer se'ls va envoltar de tanques per aïllar-los dins del camp i reduir la seva capacitat de maniobra. També es van camuflar Mossos de paisà per a tenir-los controlats. Paral·lelament, el club va tallar totes les vies per les quals obtenien entrades i els va deixar fora de totes les promocions.

Això va provocar que Brigadas amenacés amb denunciar el club amb l'argument que, com a socis, també tenien dret a les avantatges de les que sí disposaven la resta d'abonats. Tot i això, un dels impulsor de Grades Netes, Jordi Príncep, ha alertat a l'Avui que "el club ha fet una neteja cosmètica, però els històrics de Brigadas encara hi són".

Aquest soci ha denunciat que en els darrers partits "un grup de 10 Brigadas es van colar al sector de les penyes", zona del camp on tradicionalment es poden veure més senyeres i fins i tot algunes estelades. És per aquest motiu que Príncep denuncia que "la directiva els ha col·locat. Si vols canviar de lloc al camp, et posen mil traves, però aquí no hi ha hagut problema". Jordi Príncep felicita el club per la feina feta, però creu que les Brigadas "hi seran a Cornellà, però en nombre més reduït".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 Victor, Sants, 11/06/2009 - 13:17

aiii la meva gateta miau miau,si esq segur q té 15 anys,,,

#19 Gata Maula, BCN BLAUGRANA :), 11/06/2009 - 11:20

espanyolistes, és el primer cop que brian johnson es posa una samarreta d´un equip de futbol en un concert, o no? mal gust no, li deu agradar el futbol JPC, no ho has pensat?
Saprissa??? què hi tenen a veure els Oasis i tu? hahaha, dues pedres!

#18 perika, (sarria), 10/06/2009 - 21:23

gataaa!!! lu de la samarra dl barça.... saprissa ho ha dixat clar. i la part de recordar al espanyol k tregui la pancarta..... m'alegra respondre't que t'has d keixar al ajuntament!!! hehehe!!!! a la fi ja no es res nostre a part de ser un passat!!!!

#17 Saprissa, Sants, 09/06/2009 - 21:35

gata,es lógic q sortis amb la samarreta cule,es lo mes fàcil.Per cert Oasis no se'n amaguen de ser del ManCity i ningú els hi recrimina pq no son de l United,jo sóc perico,i q gateta?

#16 JPC, Barcelona, 09/06/2009 - 20:27

Gata Maula, en català mao no es pot iniciar una frase amb un infinitiu, pren-ne nota!
El detall de la samarreta del Barça va ser de molt mal gust ja que en el concert hi havia molts pericos.