Publicitat
Esports · 22 de Novembre de 2012. 17:39h.

L'esport català demanda Espanya davant el Tribunal Europeu de Drets Humans

Per la resolució del TC que impedeix competir les seleccions catalanes en l'àmbit internacional

L'esport català demanda Espanya davant el Tribunal Europeu de Drets Humans

Una acció reivindicativa de la selecció de futbol, en una foto d'arxiu

La Plataforma ProSeleccions i la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) han presentat una demanda davant el Tribunal Europeu de Drets Humans contra el Regne d'Espanya per "violació de drets fonamentals contra les federacions i les seleccions esportives catalanes".

"El motiu (de la demanda) és la sentència del Tribunal Constitucional que resol el recurs d’inconstitucionalitat interposat per l’Estat espanyol contra l’apartat de la Llei de l’Esport de Catalunya de suport i reconeixement internacional de les seleccions catalanes", han indicat. Aquesta sentència és del 23 de maig de 2012.

L'alt tribunal vetava en la seva resolució la presència de les federacions catalanes davant organismes internacionals quan ja hi hagués inscrita una federació espanyola.

Segons els demandants, aquesta decisió del TC "comporta una flagrant restricció del dret universal d'associació de les federacions catalanes, amb l’objectiu d'impedir-los la participació internacional quan ja hi hagi una selecció espanyola o quan se’n constitueixi una de nova en l’àmbit on ja n’hi hagi una de catalana que n’és membre i hi participa internacionalment".

Les entitats esportives han remarcat que "les federacions catalanes pel fet de ser entitats jurídiques de dret privat, en defensa del dret de les seleccions catalanes a participar internacionalment, en defensa dels drets dels esportistes catalans a poder triar la selecció catalana per competir internacionalment i en defensa de tot l'esport català hem presentat aquesta demanda contra el Regne d'Espanya per reclamar que no es permetin les intromissions per part dels estats en les qüestions de dret privat".

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#11 MARC-SABATES.COM, REPUBLICA CATALANA 2014 //*//, 24/11/2012 - 20:54

UNA NACIO , UNA SELECCIO
CATALUNYA SOM UNA NACIO ESPOLIADA PER ESPANYA ! !

#10 Kropotkin, Vic, 23/11/2012 - 15:24

Jua, jua, jua,...

#9 spanish, Madrdi, 23/11/2012 - 05:25

lo primero que hay que hhacer es limpiar la porqueria de la UFEC y que MOner se vaya ya........el dia que levanten las alfombras de la UFEC van a asalir hasta elefantes

#8 Si te pica, te rascas, 22/11/2012 - 23:19

¿Os habéis dado cuenta que últimamente todos los independentistas se expresan en castellano? Jajaja, se piensan que por utilizar el castellano nos van a convencer de algo, pero la verdad es que sólo son los tontos útiles que están ayudando a la extinción del catalán. Sin vosotros, no será posible

#8.1 Joan, Barcelona, 23/11/2012 - 00:23

Els sentiments no saben d´idiomes, setciencies.
Buscas problemes allà on no n´hi han. Que la gent s´expresi com millor els sembli.

#8.2 roque, L´ H, 23/11/2012 - 00:29

Me has descubierto, hablo catalán en la intimidad. Ahora déjame adivinar a mí ¿Eres de los de C´s? corre el rumor que váis escribiendo en los foros para que no decaiga la maltrecha moral unionista.

#7 Esto, sí es denunciable, 22/11/2012 - 23:15

Las Federaciones Deportivas Catalanas obedecen a dictados políticos.

#7.1 Josep, Barcelona, 23/11/2012 - 19:16

I les seleccions espanyoles, de qui depenen? de l'esperit sant? el problema d'Espanya és que no sap reconèixer el seu nacionalisme mesetari ranci.